Onni Määttä on KivenKova

Vuotuinen miesten joukkueen KivenKova-cup kisattiin tällä viikolla maanantaista lauantaihin. Miehet joutuivat viikon aikana monipuolisiin fysiikka- ja lajitaitotesteihin. Lauantain hermoja raastavassa finaalissa viime vuoden mestari Iiro Åman sai tunnustaa Onni Määtän paremmakseen. Finaali alkoi tasaisesti, mutta lyöntitehtävissä Onni nykäisi ratkaisevan eron Iiron ja kolmanneksi sijoittuneeseen Jani Lassilaan.

Maanantaina kisa alkoi juoksu- ja loikkatesteillä. Nopeuskestävyystestissä pisteitä sai nopeimman ajan ja 9 vedon keskiarvon mukaan. Loikissa lajeina olivat 5-loikka ja tasatassu. Jani Lassila johti päiväån jälkeen.

Tiistaina Kempeleen liikennepuistossa kierrettiin pomputteluratakisassa. Pomputteluradan suoritti nopeiten Iiro Åman. Siitä siirryttiin näpyttelemään sekä ykkös- että kakkosrajaan. Lopuksi lyötiin kopit kilpailulajina. Johtoon siirtyivät tasapistein Iiro Åman ja Onni Määttä.

Tiistaina ulkona Ajax-Sarkkirannan tekonurmikentällä.

Keskiviikkona oli vuorossa voimalajit Kuntomossa. Iirolla, Akilla ja Matti Pellikalla oli odotetusti vahva päivä. Päivän lajeina oli rinnalleveto, penkki, leuanveto ja vatsacombo. Ennätyksiä syntyi jälleen.  Iiro Åman nykäisi hieman rakoa 65 pisteellään kakkosiin Onni Määttään ja Heikki Savikoskeen, joilla oli 58 pistettä.

Torstaina lajeina olivat tutkaanlyönti (5 lyönnin keskiarvo), välilyönti, saumalyönnit ja kuntopallotestit. Päivän kovimman yksittäisen suorituksen esitti Matti Pellikka lyömällä tutkaan hurjan lukeman 179 km/h. Lyönti löytyy instagramista #nastajengi. Iiro jatkoi kovaa tahtiaan, Onni toisena ja Jani nousi kolmanneksi.

Perjantaina saatiin KivenKova-cupin runkosarjalle mahtava huipennus ulkopelitaitoja testaavien kisojen kautta. Lajeja oli kolme: seinää vasten kopittelu, heittoporttipallo ja pallon haku. Kaksi viimeistä lajia otettiin mies miestä vastaan periaatteella, jossa kaikki haastoivat vuorollaan toisensa. Yhdeksän parasta pääsi runkosarjasta jatkoon. Kolme parasta pääsi suoraan välieriin.
1. Iiro Åman 117,5 pistettä
2. Jani Lassila ja Onni Määttä 113,5 pistettä
4. Aki Hanhela 113 pistettä
5. Heikki Savikoski 107,5 pistettä
6. Joonas Kauppinen 97,5 pistettä
7. Eetu Ojala 89,5 pistettä
8. Matti Pellikka 87,5 pistettä
9. Juhani Ojala 65 pistettä

Cup-kisa huipentui lauantain puolivälieriin, välieriin ja kisan finaaliin. Karsinta tehtiin kolmen miehen joukkuein. Valkoiset Aki Hanhela, Heikki Savikoski ja Joonas Kauppinen peittosivat niukasti siniset Eetu Ojalan, Matti Pellikan ja Juhani Ojalan. Lyhyen sääntökertaustauon jälkeen Aki, Heikki ja Joonas joutuivat kisan runkosarjan kolmen parhaan Iiro Åmanin, Onni Määtän ja Jani Lassilan käsittelyyn. Valkoiset painostivat alussa, mutta lepo oli hyödyksi ja maltillisilla suorituksilla Iiro, Onni ja Jani pusersivat itsensä finaaliin mies miestä vastaan kisaan.

Finaali oli raju rutistus. Karsintojen tavoin finaalissa oli 5 suoritusta eri radoilla. Ensin lyötiin näpyt molempiin rajoihin, sitten juoksu, heitto, saumalyönti ja lopuksi välilyönti. Onni ja Iiro karkasivat Janilta näpeissä. Sauma- ja välilyönneissä Onni sai ratkaisevia perättäisiä onnistumisia. Onni tarvitsi vain kuusi yritystä viiteen välilyöntiin ja tämä ratkaisi kisan Onnille. Onni on vuoden 2016 KivenKova!

Kuvassa kisan kolme parasta: vasemmalta Iiro Åman (2.), Onni Määttä (1.) ja Jani Lassila (3.).

Facebookissa Kempeleen Kiri Miesten Superpesis päiväkohtaiset selostukset ja kuvia sekä videota.

Katso kuvagalleria. Kuvat Markku Kovalainen.