Ansaittu kruunu pitkän matkan päätteeksi


Hannu Ojalan pitkään valmentamat tytöt saivat ansaitun kruunun pitkän ja määrätietoisen työn päätteeksi heinäkuun lopussa voittaessaan C-tyttöjen Suomen Mestaruuden. Finaalissa kaatui vuosi vuodelta tasaisesti kohti Suomen kärkeä hivuttautunut Espoon Pesis.

Kempeleen Kirin c-tyttöjoukkue on taistellut aikaisemmin kahdesti ikäluokassaan pronssille: Vihdissä vuonna 2013 ja Jyväskylässä 2015. Molemmilla aikaisemmilla kerroilla Kankaanpää vei mestaruuden Porin ottaessa hopeaa. Nyt komento vaihtui, kun Kempele vei leirivuosien huipennukseksi vanhimmassa ikäluokassa mestaruuden, Kankaanpään jäädessä yllättäen alkulohkon kovuudesta johtuen mitalipelien ulkopuolelle ja Porin ottaessa pronssin. Näin Kempele ja Pori ottivat kyseisessä ikäluokassa joka yrittämällään mitalin. 

Jo leirin avausottelussa tytöt saivat vastaansa tämän ikäluokan kaksinkertaisen leirimestarin Kankaanpään. Ottelu antoi jo hieman osviittaa, että kärki ei ole karannut joukkueeltamme minnekään, sillä hieman alavireiselläkin pelillä lopputuloksena oli 1-1 tasapeli. Leiri oli yhtä ylä- ja alamäkeä, monet loukkaantumiset sotkivat peluuttamista koko leirin ajan, mutta fysioterapeuttimme Pertun ansiosta saimme yön pimeinä tunteina kursittua peleihin joukkueen kasaan. Välillä näytti tilanne jo ulkopuolisen silmin katsottuna karanneen käsistämme, sillä alkusarjan niukat tappiot Espoolle ja Porille uhkasivat jo pudottavan joukkueemme pelaamaan sijoista 7-8. Tyttöjen usko ei kuitenkaan horjunut, vaikka sisäpelimme ei oikein alkusarjassa rullannutkaan. Usko vahvaan ja valtakunnan parhaaseen ulkopeliin antoi sellaisen selkänojan, että paniikille tytöt eivät antaneet sijaa. 

Usko palkittiin: alkulohkon kolmas sija takasi puolivälieräpaikan. Puolivälierissä kohdattiin toisen lohkon kakkonen eli vahva Hamina joka kaatui 3-2, eikä tasoittavaa sisävuoroa edes tarvinnut pelata. Välierissä vastaan asettui alkusarjassa joukkueestamme niukasti voiton vienyt Pori. Ensimmäinen jakso antoi jo viitteitä sisäpelin aukeamisesta ja vahvan esityksen jälkeen jakso merkittiin meille 7-4. Toinen jakso olikin sitten trilleri, jossa koettiin urheilun draaman kaari parhaimmillaan. Jakso ja ottelu ratkesi vasta viimeisen vuoroparin tasoittavalla, joukkueemme ollessa tappiolla 1-3. Hanna Lammelan komea lyönti koppareiden väliin ja sillä lyönnillä Annika Linnan ja Sanni Nättisen tuomilla juoksuilla sinetöitiin paikkamme finaaliin.

Finaalissa kohdattiinkin sitten toinen alkusarjassa päänahkamme vienyt joukkue, Espoon Pesis. Tämä upea joukkue, joka oli vuosi vuodelta kivunnut yhä ylemmäs, oli monien yllätykseksi finaalissa, ei kuitenkaan meidän yllätykseksi. Olimme huomioineet joukkueen ja sen hienon, intohimoisen ja tunteella pelissä elävän pelinjohtajan sekä tyttöjen määrätietoisen työn jo vuosia aiemmin ja tienneet Espoon nousevan vielä korkealle. Tuo tasainen ja suoritusvarma ryhmä oli tasan siellä minne se kuuluikin, pelaamassa Suomen mestaruudesta. Kuitenkin vuosien kovien pelien tuoma rutiini ja varmuus, jäätävä ulkopeli sekä hieman auennut sisäpelimme takasivat mestaruuden joukkueelle, joka oli kiistatta Suomen paras.

Nämä tytöt ja pelinjohtomme Hannu Ojala ja Marko Kesti olivat kruununsa viimeinkin ansainneet. Edellisen vuoden pettymys tavasta, jolla joukkueemme pudotettiin Imatralla mitalipeleistä ja johon kuului nyt pelaavasta ryhmästä noin puolet, oli nyt lähes kuitattu. Tuolla puolikkaalla ryhmällä, joka kulki Hannun kanssa kuuden vuoden matkan, tarttui mukaan kuudesta yrittämästä viisi valtakunnallista mitalia, kaksi niistä on kultaisia, yksi hopeinen ja kaksi kertaa pronssi.  Hieno matka, hienoja kokemuksia, hienoja ihmisiä ja ystäviä ympäri Suomen, matka jatkuu….. latu on auki myös seuraaville ikäluokille.

Kiitos kaikille tällä hienolla matkalla mukana olleille, päivääkään en vaihtaisi pois.


Suomen Mestarit vuosimallia 2017 ovat:
Hanna Lammela, Jenni Nättinen, Reetta Törmänen, Ella Kärjä, Ria Ojala, Reetta Siira, Annika Linna, Sanni Nättinen, Juuli Lahdenperä, Kaisa Haverinen, Emilia Sorvisto, Tiia Valtanen ja Essi Leinonen.
Pelinjohdosta vastasivat Hannu Ojala ja Marko Kesti, Huollon hoitivat Marko Nättinen ja fysioterapeutti Perttu Lammela.

Teksti Arto Valtanen, tyttöjen taustavaikuttaja koko matkan ajan. 

LUE LISÄÄ

F/G-Tytöt 2017-2018

Yhdistetyssä F- ja G-tyttöjen joukkueessa on aloittanut yhteensä 23 innokasta pesäpalloilijaa. F-ikäisiä tyttöjä on viisitoista ja G-ikäisiä tyttöjä on kahdeksan. Talvikaudella harjoittelemme kaksi kertaa viikossa; maanantaisin salitreenit koululla ja torstaisin palloiluhallilla. Lisäksi lukkaroinnista kiinnostuneille on lukkaritreenit lauantaisin.

 

Valmentajat:

Milla Takalahti  040-5807034

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mira Perttunen  040-7061008

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Joukkueenjohtaja:

Tea Leinonen  040-5883204

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Rahastonhoitaja:

Anutiina Majala  040-5676298

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Harjoitusajat:

Ma 16.50-18.00 Ylikylän yhtenäiskoulun sali

To  16.45-18.00 Palloiluhalli

La  14.30-15.45 Lukkaritreenit, Kirkonkylän ala-asteen sali

 

Keväällä on tarkoitus harjoitella pelaamista turnauksissa. Kesällä osallistumme alueleirille ja valtakunnan leirille.

 

LUE LISÄÄ

Palloilu- ja pesiskerhot

Kempeleen Kirin palloilukerho (6-8v) alakouluille

PALLOILUKERHO

Palloilukerho on tarkoitettu alle 8-vuotiaille eli 1-2 -luokkalaisille sekä esikoululaisille. Palloilukerhossa harjoitellaan eri pallopelejä. Lajeina kerhossa ovat jalkapallo, pesäpallo, lentopallo, sulkapallo, salibandy ja koripallo. Ohjaajana palloilukerhossa toimii pesäpallon valmennuspäällikkö Mika Takalahti.

Kempeleen Kirin pesäpallojaoston järjestämä palloilukerho alkaa viikolla 44, eli loka-marraskuun vaihteessa ja kestää huhtikuun viimeiselle viikolle. Näin ollen harjoituksia joka koululla tulee noin 23 koko lukuvuoden aikana. Kerhoa ei pidetä koulujen lomapäivinä. Alla kerhojen ajat joka koululla:

Linnakangastalon sali: tiistaisin klo 14.00-15.00
Ylikylän koulun sali: torstaisin klo 15.00-16.00
Kirkonkylä alakoulun sali: perjantaisin klo 13.15-14.15

Palloilukerhon hinta koko vuodelta on vain 69 €.
Jokaiselle koululle otetaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Lisätiedot:
Mika Takalahti
Kempeleen Kiri; Valmennuspäällikkö
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040-7032192

LUE LISÄÄ