Matkalaukusta kivijalkakauppaan - Dream Hair Nastajengin kumppaniksi

Australia ja Nivala, mitä yhteistä?

Aikoinaan, niin Kempeleen kuin Oulunkin rautatieasemilta saattoi tavata herrasmiehiä matkalaukkuineen. Tirehtöörien matkalaukuista myytiin kengännauhaa, kampaa, neulaa ja lankaa ynnä muuta matkustavaiselle tarpeellista tavaraa. Matkalaukku oli se kumppani, jonka kanssa myös kempeleläisen Dream Hairin perustaja, yrittäjä Carren Hahto aloitteli yrittäjän taipaletta.

Käsikannossa kulkivat kampaamoalan tarvikkeet. Pienen vaatekaapin ylähyllyltä tavaraa matkalaukkuun ja reissuun. Tuolloin, vuosituhannen alkupuolella, matka taittui usein junalla ja bussilla tai kaverin kyydillä. Hyvin pian ylähylly kävi pieneksi ja tavarat valtasivat koko vaatekaapin. Sitten vaatekaappi kävi pieneksi ja sen jälkeen ahdasta oli autotallissa. Tänään yrityksen päämaja on entisissä pankin tiloissa Ollilantiellä, missä työskentelee puolenkymmentä henkeä. Verkkokauppa on myös yksi tärkeä juttu, matkalaukku on hyllyllä.

DreamHair2Asiakaskunnasta löytyy Saara Aallon lisäksi muun muassa suomalaisen mallimaailman huippunimet Rosa-Maria Ryyti ja Shirly Karvinen. Miss Suomet 2015 ja 2016? Kyllä, Dream Hair on näkynyt ja näkyy edelleen Miss Suomi -kiertueilla, missä heidän tuotteitaan on käytössä. Kempeleläisten lisäksi asiakkaita löytyy maailman joka kolkalta, Kuwaitista Kanadaan, Puerto Ricosta Ranskan kautta Ruotsiin, joka onkin erittäin merkittävä kauppa-alue. Postiosoitteista löytyy niin New York, Nivala, Dubai kuin Kokkola, Abu Dhabi ja Kajaani. Verkkokauppa on se ehdoton juttu, mutta kantapään kautta tätä hommaa on tehty ja opeteltu, ihan kirjaimellisesti, toteaa yrittäjä Carren Hahto.

Dream Hair etsiskelee toista tukikohtaa Helsingistä. Laajentuminen tuohon suuntaan on luonnollista niin asiakaspalvelun vuoksi kuin logistisista syistä. Kaupan sujuvuus tarkoittaa nopeaa tavaran toimitusta. Kun asiakas kilauttaa tilauksen esimerkiksi New Yorkista, lähtee toimitus samana iltapäivänä Kempeleestä. Paketti on asiakkaalla 22 tunnin kuluttua New Yorkissa. No, erikoistapauksiakin on, mutta ne eivät johdu hitaasta toimituksesta tai valtavasta välimatkasta. Tähän liittyykin tuo alun kysymys. Vastaus on kaksi päivää. Kun Dream Hair lähettää paketin samaan aikaan ko. paikkoihin, kuluu kaksi päivää ja paketti on perillä - niin Australiassa kuin Nivalassakin. Tutkimattomat ovat pakettien tiet.

DreamHair3