Korhonen ja Rautio vahvistavat KeKiä, Savikoski jatkaa

Suoraa nousua takaisin Superpesikseen tavoitteleva Kempeleen Kirin miesten Ykköspesisjoukkue vahvistuu vielä kolmella pelaajalla. Oulun Lipossa edelliskaudet pelanneet Matti Korhonen ja Jouko Rautio vahvistavat KeKiä. Kauden 2016 Superpesiksen Vuoden tulokkaaksi valittu Heikki Savikoski on myös tehnyt jatkosopimuksen KeKin kanssa.

Matti Korhonen, 28 on edustanut pääasiassa urallaan Oulun Lippoa, takana on myös kauden mittaiset vierailut Kankaanpään Mailassa ja Nurmon Jymyssä Superpesiksessä. Kausi 2017 oli varsin eriskummallinen Korhoselle, kun lyöjäjokerina viihtynyt mies päättyi lukkaroimaan lähes koko kaudeksi Oulussa. Korhonen löi neljänneksi eniten juoksuja numerosta pelaavista pelaajista.

- Käytiin Samin (Saloranta) ja Juskun (Juha-Matti Ranta) kanssa palaveri ja he kertoivat seuran taustoja, mistä ei ole ollut hirveästi hajua, kun en ole ollut niin kiinnostunut mitä muiden seurojen taustoilla tapahtuu. He kertoivat miten KeKissä on talouspuoli edellä menty ja hienosti on mentykin. Työpaikalta tuli sitten toinen pyyntö, että en hirveän kauas Oulusta lähtisi, että olisi mahdollisuus käyttää kesälläkin työpanosta. Nämä asiat ensikäteen vaikutti päätökseen, Matti Korhonen kertoo.

Ylivieskan Kuulan kasvatti Jouko Rautio, 28, siirtyy myös KeKin riveihin. Rautio on pelannut Oulussa viimeisimmät kuusi kautta ja lunastanut paikkansa pääsarjatasolla kovalla työmäärällä.

Heikki Savikoski ei tehnyt jatkosopimusta vielä joukkueen ensimmäisten jatkajien joukossa. Päätös jatkaa KeKissä kypsyi kuitenkin syyskuun aikana.

- Ennen Superpesiksestä putoamista olin asennoitunut jatkamaan KeKissä ensi vuodenkin. Työhommatkin oli sovittu ensi vuoden loppuun asti, joten pois lähteminen olisi ollut aika vaikeaa töiden puolesta. Ja toki päätökseen vaikutti sekin, että Kempeleeseen saatiin nousukelpoinen porukka ja pelinjohtajaksi Antti Vihtkari, Savikoski kertoo.

Kakkospelinjohtajana kaudella 2018 toimii Jarkko Kokko. Kokko oli pelinjohtaja Antti Vihtkarin ehdoton ykkösvalinta kakkospelinjohtajaksi.

- Edelleenkin innolla haluan olla miesten joukkueen mukana vaikka edellinen kausi päättyikin pettymykseen. Kakkospelinjohtajana pystyy olemaan hyvin lähellä pelaajia kaarella ja sitä kautta yhteistyössä. Joukkue on muuttunut jonkin verran, muutokset tuovat aina uutta virtaa. Nyt aletaan Antin (Vihtkari) kanssa rakentaa ulkopelipaikkoja ja rooleja sisäpelissä, Kokko kertoo.

KeKin fysiikkavalmentajana aloittaa useampien joukkueiden, muun muassa Suomen mestari Vimpelin Vedon, valmentajana toimiva Kari Kleemola.

- Manageri Salorannan kanssa käytiin tiukkoja neuvotteluja. Toimin osana valmennustiimiä fysiikkavalmennuksen osalta pääasiassa etätyöskentelynä. Vihtkarin Antin kanssa ei ole ennen tehty yhteistyötä, kentällä on taidettu joskus olla vastakkain, Kleemola toteaa.

toinenaalto2Joukkueenjohtajana jatkaa luottomies Janne Jarva. Pitkäaikainen huoltaja Antti Järvinen lopettaa huoltajan tehtävissä, mutta jää kuitenkin tekijäksi taustaryhmään.

Manageri Sami Saloranta on varsin tyytyväinen nyt lopullisesti kasassa olevaan joukkueeseen. Ensimmäistä kertaa KeKin miesten edustusjoukkueen historiassa joukkueeseen oli Superpesis-tasoisia tulijoita enemmän kuin pystyttiin ottamaan.

- Mukava tilanne kaikkien näiden vaiheiden jälkeen. Pitkäjänteinen, hyvin tehty työ tuottaa tulosta, kun pelaajia tulee Superpesiksestä Ykköspesikseen. Vaikka urheilumenestys oli alaspäin, niin muu vire on ylöspäin, Saloranta myhäilee.

Salorannan rooli joukkueen taustalla on vähitellen muuttumassa. Joukkueen talousryhmässä vetovastuun on ottanut Muhoksen Pallo-Salamissa aiemmin managerina toiminut Antti Heikkinen. Saloranta keskittyy itse enemmän urheilupuoleen.