Kleemola ja Roppola vastaavat fysiikkavalmennuksesta

Kempeleen Kirin miesten Superpesisjoukkueen fysiikkavalmentajana jatkaa nyt toista kautta Kari Kleemola. Lähivuosina muun muassa Vimpelin Vedon taustalla nähdyn Kleemolan roolina KeKissä oli viime kaudella tehdä pelaajille harjoitusohjelmat.

- Sama rooli jatkuu myös alkavalla kaudella. Paikan päällä oleva valmennus ja pelinjohto toimivat välikätenä. Tottakai jos pelaajilla on jotain kysyttävää, niin sitten pistävät videonpätkää tai suusanallisesti käydään läpi, Kleemola kertoo.

Kleemola on pesäpallopiireissä tuttu mies jo kymmenien vuosien ajalta. Hän on valmentanut kohta jo 30 vuotta eri joukkueita, ensin pelaaja-valmentajana ja sitten valmentajana. Pelinjohtokokemusta miehellä on erinäisiltä sarjatasoilta miesten ja naisten Superpesiksestä lähtien.

Mieheltä onkin hyvä kysyä miten pesäpalloilijoiden fysiikka on kehittynyt lähivuosina?

- Onhan se mennyt hirveästi eteenpäin. Keskivertopelaaja on fyysisesti paljon kovempi kuin 10-15 vuotta sitten. Pelaajien tehokkuus lajisuoritukseen eli heittoon ja lyöntiin on kasvanut ja joukkueittain myös juoksuvoima on lisääntynyt. Nykyisin jopa kotiuttajat voivat edetä hyvin, Kleemola toteaa.

Alkavalla kaudella Kleemola on mukana ainakin Kempeleen Kirin miesten Superpesisjoukkueessa ja Veteli Pesiksen B-poikajoukkueessa.

Kleemolan lisäksi joukkueen taustalle on palannut fysiikkavalmentajaksi Kempeleen Kirin pitkäaikainen taustahahmo Ari Roppola. Roppola nähtiin viimeksi miesten joukkueessa kakkospelinjohtajana kauden 2017 lopulla.

- Vimpelistä Kleemolalta tulee ohjelmia, minä oikoluen ja maustan niitä pelaajille. Tuttua hommaa sinänsä vuosien takaa, jolloin tein näitä itse usean vuoden ajan. Silloin ei vain ollut nettiä pullollaan tietoa ja videoita apuna ohjelmien tuottamisessa, Roppola toteaa.

Hän käy myös vetämässä joukkueelle yhteistreenejä ja pienryhmiä.

- Mukavaa vaihtelua junnuvalmennuksen ohessa. Porukka on hyvähenkistä ja motivoitunutta, niin tosi hienoa tuoda oma panos toimintaan. Ja mukava treenata mukana tietenkin, Roppola naurahtaa.

Kuva: Ari Roppola