Joonas Kauppisen käsi kuntoutuu Pohjola Sairaalassa

Kempeleen Kirin toinen lukkari Joonas Kauppinen sai viime kauden kynnyksellä ikäviä uutisia, kun magneettikuvista paljastui syy kyynärpään kivuille. Kyynärluun sisäsivuside oli revennyt, mutta operointi päätettiin jättää syksylle.

Kauden jälkeen Kauppinen otti yhteyttä Pohjola Sairaalaan, jossa käsikirurgin kanssa hoitomuodoksi valittiin käsileikkaus kahden viikon päähän. Leikkausta ennen Kauppinen keskusteli toimenpiteestä sairaanhoitajan, fysioterapeutin, anestesialääkärin sekä kirurgin kanssa, eli koko hoitohenkilökunta tuli tutuksi jo ennen toimenpidettä.

Leikkauksessa Kauppisen takareidestä otettiin siirre, josta tehtiin kyynärpään jänteen rekonstruktio. Leikkaus sujui hyvin ja Kauppinen kotiutui jo samana iltana kipsi kädessä. Seuraava viikko meni sohvapotilaana. Pohjola Sairaalan palvelua Kauppinen kuvailee välittäväksi ja ystävälliseksi. Heti leikkausta seuraavana päivänä hoitohenkilökunta tiedusteli vointia ja antoi ohjeita paranemiseen.

”Asioiminen on ollut sujuvaa, eikä ole tarvinnut turhaa odotella, mikä on urheilijalle usein piinaavaa. Etenkin henkilökunnan ihmislähtöinen ja välittävä asenne potilasta kohtaan teki suuren vaikutuksen. Vaikka leikkaus onkin aina ikävä asia, asiakaskokemus Pohjola Sairaalan kanssa on ollut loistava! Vastaanotolle ilmoittautumisetkin on hoituneet kätevästi tekstiviestillä”, Kauppinen kertoo.

Kipsi poistettiin kahdeksan päivän jälkeen ja tilalle laitettiin kuukaudeksi ortoosi-tuki. Fysioterapia on ollut viikoittain kahden kuukauden ajan ja lääkärin kontrolli muutaman viikon välein.

”Kuntoutuminen on edennyt aikataulussa ja tammikuussa päästään toivottavasti jo heittämään palloa!”