Viikon pelaajat: Ella Korpela, Anna Hemmilä ja Siri Eskola

Tällä viikolla esittelyssä ovat harjoitusrinkimme vakiovahvistukset Ella Korpela, Anna Hemmilä ja Siri Eskola. Nämä naiset ovat talven aikana täydentäneet joukkoamme, kirittäneet meitä ja nousseet lopulta haastamaan paikkamme auringossa. 

Ella Korpela on 15-vuotias oulunsalolainen nuori nainen, jonka urheilutausta ulottuu pesiksen lisäksi tanssin, uinnin ja lentopallon puolelle. Otteluita kertyy ensi kesän aikana runsaasti niin B- kuin C-tyttöjenkin sarjoissa. Pitkäraajaisena pelaajana Ella on vahva etenijä, joka kennottaa testeissä aikoja, joilla olisi hyvinkin asiaa kolmospesälle myös Superpesiksen kotiutuslyöntikilpailuissa. Mailatesteissä Ella sai välittömästi ylennyksen aikuisten sarjaan, vaihtoi mailansa metriseen ja hätyytteli teini-ikäisten ennätyslukemia. Ulkopelissä Ella pelaa takakentällä ja esitteli jo viime kesänä ajoittain hurjaa heittokättään, jolla etenijä suolautuu kotitaipaleelle kirkkaasti. Kyseessä on siis fyysisiltä ominaisuuksiltaan erittäin vahva pelaaja.

Peruskoulussa vielä opiskeleva Ella kuvailee itseään laiskaksi opiskelijaksi, jonka lempiaineiksi luetaan ruotsi ja luonnollisesti liikunta. Tulevaisuuden suunnitelmissa on aloittaa lukio-opinnot Kempeleen lukiossa ja suunnata vielä kysymysmerkkinä olevaa unelma-ammattia kohti. Se on kuitenkin varmaa, että tässä pesiksen suhteen tässä nuoressa on huikeasti potentiaalia.

Anna Hemmilä on Ellan tutkapari molemmissa ikäkausijoukkeissa, ja taitavana vaihtajana saattelee joukkueensa nopsajalkoja pesältä toiselle. Talven aikana 16 vuotta täyttänyt Anna olikin B-tyttöjen varmimpia vaihtotilanteen purkajia, vaikka joukkue jäikin niukasti ilman SM-mitalia halliturnauksessa. Nuorempana kempeleläinen Anna kulki muskarissa ja haaveili balettitanssijan urasta, mutta näiden sijaan hän on viime vuosina löytänyt itsensä pesiksen ja lentopallon parista. Ulkopelissä aina positiivisen Annan tontti löytyy polttolinjasta, jossa hän lukee peliä erinomaisesti ja yrittää aina loppuun saakka.

Vapaa-ajallaan Anna on innokas kokki ja leipuri. Suunta näillä KeKin lupauksilla on koulutuksen suhteen sama, sillä Annakin on syksyllä aloittelemassa lukio-opintoja Kempeleessä. Koulunsa hän on hoitanut kunnialla reilusti lisääntyneistä harjoitusmääristä huolimatta, sillä läksyt ovat aina tehtyinä ja kokeisiin valmistauduttu huolella. Erityisesti terveystieto kiinnostaa, ja aikaisemmin Annan haaveena oli kouluttautua liikunnan opettajaksi. Vaikka haave on jo hieman haalistunut, on Anna edelleen varsin monipuolisesti liikunnallinen kyeten niin etenemään kuin vahvasti lyömäänkin. Tilauksessa on siis uusi KeKiläinen multipelaaja. 

Siri Eskola tuo joukkueeseen lisää junioriväriä. 17-vuotias Siri asuu Kiimingissä, mutta on jo muutaman vuoden opiskellut Kastellin urheilulukiossa ja pelannut Lipottarien juniorijoukkueissa. Harjoituksia Sirille kertyy vuoden aikana hurja määrä, sillä illan lajitreenien (5-6/vko) lisäksi Siri uurastaa kuntosalilla ja koulun aamutreeneissä useamman kerran viikossa. Tähän päälle kun vielä lisätään mahdollisuuksien mukaan KeKin mukana treenaamiset, päästään aivan huikeisiin harjoitusmääriin. Ei siis ole ihme, että Siri on entuudestaan vahvan lyöntipuolen lisäksi mennyt paljon eteenpäin myös fysiikan osalta. Tätä nykyä Siri voi siis tarpeen tulleen kotiuttamisen lisäksi kipittää myös keulassa.

Kovan ja tarkan lyönnin lisäksi Siri on vahva myös koulussa. Opinnot sujuvat hyvin hänen omalaatuisella, mutta toimivalla opiskelutekniikallaan, jossa osallistutaan aktiivisesti tunneille ja luetaan vähän, mutta asiaa. Pitkät koulumatkat bussilla vaativat veronsa, joten kaikki vapaa-aika kuluu joko kavereiden ja koirien kanssa touhuten tai nukkumalla voimia keräten. Koulunsa tutoroppilaana toimiva Siri tähtää yliopistoon ja lääkärin uralle, ja onkin varsin asiallisen, vastuullisen ja tunnollisen oloinen nuori nainen, jonka pää tule kestämään vielä monissa kovissa paikoissa niin kentillä kuin niiden ulkopuolellakin. 

Todettakoon kliseisesti, mutta paikkansa pitävästi, että näistä naisista kuullaan vielä!