Viikon pelaaja: Neea Mikkola

Neea Mikkola

Tällä viikolla esittelyvuorossa on joukkomme nuorimmainen, vasta 16-vuotias Neea Mikkola.

Neean pesistaival on startannut Oulussa, jossa pesisuraansa aloittelevat pikkuruiset tytöt ja pojat treenasivat vuosia yhdessä niittäen menestystä juniorisarjoissa. Kempeleeseen tie vei kaudelle 2014. Harjoituskaudella Neea esitti hyviä otteita kakkoslukkarina, mutta runkosarjan hän seurasi vielä katsomosta käsin. Pudotuspeleissä Kempeleen naisjoukkue tarvitsi kuitenkin Neeaa etenijäksi, ja niinpä ensimmäiset superpesispelinsä hän pelasikin salmiakkipaidassa heti mitalia tavoitellen. Otteet olivat varsin ennakkoluulottomia, ja tarpeen tullen tämä neiti raivasi tiensä kentälle vaikka väkisin.

Syksyllä starttasivat superpesisuran lisäksi myös opinnot Kastellin urheilulukiossa, ja vaatimustaso on noussut sekä urheilun että opiskelun saralla. Aiemmin satunnaisesti läksyjään lukenut Neea on joutunutkin opettelemaan uuden, kurinalaisemman opiskelutavan. Lukujärjestys täyttyy mieluisista lukuaineista, mutta löytyypä sieltä pitkänä aineena myös fysiikkaa ja kemiaa, jotta ovet pysyvät avoimena myös luonnontieteellisiin jatkokoulutuksiin.

Lukio-opintojen rankkuus ei ole Neeaa aivan uuvuttanut, sillä omien sanojensa mukaan hän ehtii silti hyvin tapaamaan kavereitaan ja elämään normaalia nuoren naisen elämää valkoisissa strechfarkuissa ja korkkiruuvikiharoissa. Kaverit ovat iso osa Neean elämää, ja kaikki mahdolliset välit kuluvat puhelinta näppäillen. Koko sosiaalisten sovellusten kirjo onkin kovassa käytössä, ja joukkueen yhteisissä kokoontumisissa Neea on saamassa ensimmäisenä varoituksia liiallisesta puhelimen käytöstä.

Toiseen kauteensa Kempeleessä Neea on päässyt valmistautumaan rauhallisemmin, kun harjoituskalenteri on täyttynyt pääasiassa urkeilulukion ja superin treeneillä juniorijoukkueen jäädessä vähemmälle huomiolle. Syksyn aikana Neea on keskittynyt voiman hankkimiseen, ja uransa ensimmäisissä maksimivoimatesteissä hän osoitti suunnan olevan oikea kyykäten kääkät kateelliseksi. Ensi kesän tavoitteena on olla myös vahvassa etenemiskunnossa, ja vauhtia onkin haettu säännöllisesti yleisurheiluvalmentajan opissa. Sisäpeliharjoitteet ovat painottuneet pitkälti juuri etenijän rooliin, ja nähtäväksi jää, putoaako talven aikana omaksuttu pystäri kenttään jo hallipeleissä.

Ulkopelissä Neean vahvuudet ovat aina olleet vahvassa heittokädessä, mutta sisäkausi on osoittanut, ettei räpyläkädessäkään mitään vikaa ole, sillä myös täysin mahdottomilta näyttäneet pallot ovat hyppysiin tarttuneet. Ensi kaudeksi Neean harteille sovitellaankin ulkopelivastuuta, mutta aiemmista kokemuksistaan poiketen paikka löytynee kotipesän sijaan kauempaa Laguunin aallokosta. Sitä ennen on kuitenkin tiedossa monen monta myrskyä ja myllerrystä ainakin lompakon kolikko-osastolla, sillä Neea on omaksunut huolestuttavan hyvin roolinsa huolettomana joukkueen nuorimmaisena, ja onkin aina auttamattoman pihalla kaikesta sovitusta ja sakkouhan alaisesta. Sakkokassa kuitenkin nöyrimmin kiittää!

Käy tutustumassa Neean pelaajakorttiin tästä!