Viikon pelaaja: Heta Rautiainen

Heta Rautiainen

Seitsemäntenä Viikon Pelaajana nähdään itärajan ihmeemme Heta Rautiainen.

Heta syntyi Tohmajärvelle täydentämään Rautiaisen klaanin kvartettia, ja perheen ainokaisena tyttönä olivat mekot niin mieluisia, että ala-asteen opettaja sai kirjoittaa reissuvihkoon kehotuksen vaihtaa hameen housuihin edes liikuntatuntien ajaksi. Huolimatta mieltymyksestään hulmuaviin helmoihin, oli myös halu pelaamaan veljien kanssa suuri. Päästäkseen mukaan leikkeihin joutui Heta välillä tyytymään statistin roolin, ja luovuttamaan kovalla vaivalla pyörittelemänsä lumipallot veljiensä käyttöön. Pihaleikkien ohella nykyisin Pirrenäkin tunnettu Heta musisoi kanteleella ja pelasi pesistä Tohmajärvellä, mutta pelitovereiden puutteessa oli into kansallispeliämme kohtaan jo laantumassa.

Muutaman vähemmän intensiivisen pesiskauden jälkeen Heta päätti kuitenkin suunnistaa isoveljiensä jalanjäljissä pesislukioon Sotkamoon. Ensimmäisellä viikolla vapaus ja vastuu tuntuivat vielä haastavilta käsitellä, mutta sen jälkeen alkoikin Hetan huima lajillinen kehitys kohti huippua. Bambista liukkaalla jäällä muovautui urheilulukion opeissa laajoilla liikeradoilla operoiva, varsin hankalasti luettavissa oleva pelaaja. Myös rakkaus lajiin roihahti, ja nykyisin Heta penkkiurheilee tarvittaessa vaikka puulaakisarjan peleissä. Sotkamosta tuli Hetalle koti myös lukiovuosien jälkeiseksi ajaksi, ja paikallisissa joukkueissa hän viettikin vuosia ennen kaipuuta uusiin haasteisiin ja muuttoa Kempeleen kupeeseen, Ouluun.

Kotiutuminen Valkeaan Kaupunkiin on sujunut hyvin, vaikka soittotaidottoman naapurinsa karaokeiltojen aikana Heta alkaakin kaivata Tohmajärven rauhaan. Kainuun vuosina Heta alkoi jälleen haaveilla opiskelemisesta, ja joukkueen viimekesäisenä projektina olikin seurata Hetan pääsykoeurakan edistymistä. Äitinsä suureksi kauhuksi ruokamyrkytysepisodi yritti mutkistaa matkaa soveltuvuuskokeisiin ja koulun penkille, mutta nykyisellään Heta opiskelee Oulun yliopistossa varhaiskasvatusta, ja on siten verkostoitunut Oulussa myös pesispiirien ulkopuolelle. Kostoiskuksi naapurilleen Heta on koulun puitteissa aloittanut kitaran soiton harjoittelun, ja hänestä toivotaankin kasvavan joukkueelle musikantti iltanuotioiden lauluhetkiin.

Meneillään oleva kausi on ollut treenaamisen suhteen Hetalle varsin haasteellinen. Edellisen kesän rasitus ei tuntunut ylimenokaudella häviävän, ja syksy sujui pitkälti sairastelujen katkomana. Joukkueen pienestä ringistä löytyy onneksi materiaalia sen verran laajalti, että Hetan osalta hänen rooliaan on voitu muuttaa rasituksellisesti hieman kevyemmäksi. Tässä vaiheessa suunnitelmissa on, että pirtsakka Pirremme aloittaa kauden jokeripaidassa naisia kotiin kumuroiden. Oman dramatiikkansa on aiheuttanut myös siirtyminen takaisin joukkueen nuorempaan puoliskoon, mikä on tuottanut sählytappiopettymysten lisäksi hysteriaksi yltyneitä naurukohtauksia.

Hetan hyväntuulisuus on joukkueen suuria voimavaroja, ja hänen heittäytymisensä yhteisiin tempauksiin tuottaa kaikille suurta huvia. Tällä toisella KeKi-kaudellaan Pirre on toivottanut tulokkaat lämpimästi tervetulleeksi keksimällä heille lempinimiä ja toimimalla tarvittaessa myös majatalon emäntänä, mutta on toisaalta yksi niistä pelaajista, jotka uskaltavat keskusteluilla viedä peliämme eteenpäin. Tarvittaessa Pirre on valmis pelaamaan kovaa ja puolustamaan joukkuetovereitaan vastustajan loukkauksilta. Joukkuetoverit näkevät Hetassa tämän hassuttelevan huippuystävän lisäksi huikean tulevan juniorivalmentajan!

Hetan pelaajakorttiin pääset tutustumaan klikkaamalla tästä.