Naisten halli-SM -sarja käynnistyy lauantaina

Tulevana lauantaina 13.2.16 polkaistaan naisten Superpesiksen osalta käyntiin Halli-SM -sarja. Kempeleen Kiri matkustaa lauantaina Lapuan Patruuna-Areenalle, jossa pelataan tänä vuonna A-lohkon pelit. Kempeleen Kiri saa vastaansa alkuturnauksessa hallitsevan suomenmestarin Lapuan Virkiän sekä sarjanousijan Kajaanista eli Vaara Pesiksen.

Pelit alkavat lauantaina Kempeleen osalta pelillä Lapuaa vastaan klo 10.30 ja jatkuvat Kajaania vastaan klo 13.00. Uuden säväyksen hallipeleihin antavat sääntöuudistuskokeilut; joukkueella on mahdollisuus aloittaa ensimmäisen vuoroparin lisäksi yksi sisävuoro jaksoa kohden lyöntijärjestysnumerosta yksi (1) sekä jakson viimeisen vuoroparin aloittaa sisävuorolla kyseisellä jaksolla tappiolla oleva joukkue. Lue sarjajärjestelmästä sekä säännöistä lisää osoitteesta: http://www.pesis.fi/superpesis/naiset/halli-sm/.

Kempeleen Kirin naisten joukkue koki paljon muutoksia uuteen kauteen lähdettäessä. Menneen kauden joukkueesta muutama kokenut konkari päätti lopettaa uransa ja pelijohdossa tapahtui muutoksia. Joukkueessa jatkavien pelaajien ja muutaman vahvistuksen lisäksi seuran omat nuoret ovat saaneet näytönpaikan suoerpesisringissä. Joukkue on tällä kaudella nuorempi, nopeampi ja taktisempi viime vuoteen verrattuna.

Kempeleen Kirin naisten talvi on sujunut kovaa treenaten sekä aivonystyröitä kulutellen. Pelinjohtaja Sami Lassila on tuonut joukkueeseen positiivisia energiaa ja monipuolisuutta harjoitteluun. Joukkueeseen tulleiden muutosten myötä paljon aikaa on kulutettu yhteispelaamisen kehittämiseen ja uusiin vieruskavereihin tutustumiseen. Joukkueen päätavoitteet ovat selvästi kesän peleissä.

Pelinjohtaja Sami Lassilan mukaan halliturnaus ei ole tulevan kauden tärkein etappi. "Hallipeleissä tavoitteemme on saada mahdollisimman paljon kokemuksia siitä mitkä asiat meillä on hyvällä tasolla ja mitkä asiat kaipaavaat enemmän hiomista. Tärkeintä on saada aikaan sellaisia pelejä, joista meille joukkueena on eniten hyötyä. Hankala sanoa vielä joukkueemme vahvuuksista, koska yhtään peliä ei ole vielä pelattu. Uskon kuitenkin, että vahvuutemme tällä hetkellä on ulkopeli, johon on panostettu paljon aikaa talviharjoittelussa." Tulevat hallipelivastustajat antavat Lassilan mukaan hyvän kuvan joukkueen nykytasosta. "Lapua ja Kajaani, suomenmestari ja sarjanousija. Kaksi erilaisista lähtökohdista kauteen lähtevää joukkuetta siis vastassa. Lapua tulee olemaan kova varmasti myös hallissa ja lukeutuu ehdottomasti ennakkosuosikkeihin. Lapua tulee olemaan varmasti hyvä tasomittari joukkueellemme. Kajaani puolestaan ennakkoon tuntemattomampi joukkue, mutta varmasti myös vaarallinen joukkue. Viime kauden suvereeni joukkue ykkösessä, joten taitoa sieltä löytyy. Hallipesiksessä kokeillaan sääntömuutoksia, joten peli tulee olemaan hieman erilaisempaa, kuin se mihin on totuttu. Taktikointiin on enemmän aseita käytössä.”

Myös keskiviikon 10.2.16 Rantalakeus-lehdessä on luettavissa Kempeleen Kirin kuulumisista.