Skip to main content

SARJAPISTEET LAPUALLE

Lapua osoitti Kempeleessä, miksi se viilettää sarjakärjessä. Lapua teki 22 kolmostilannetta ja iski yhteensä 13 juoksua. Kempeleelle sattui huono ulkopelipäivä, joka vaikutti myös kotijoukkueen sisäpeliin, vaikka kolmostilanteita tulikin mukavat 13 kappaletta. Tänään oli Sanni Syrjälän vuoro lyödä pääsarjauran ensimmäinen kunnari.

Lapua aloitti ottelun sisältä ja tekaisi yhden juoksun Janette Lepistön lyömänä. Kempele tuli tasoihin omalla tasoittavallaan, kun Jutta Myllyniemen merkkaamaton välilyönti saatteli Ria Ojalan kotipesään. Toisessa vuorossa kumpikaan joukkueista ei saanut etenijää ykköspesää pidemmälle.

Ensimmäisen jakson ratkaisuksi muodostui kolmas vuoropari, vaikka Kempele olikin hallitsevampi joukkue. Kempele lahjoitti harhaheitolla juoksun vierailijoille. Elina Kärsämän kotiutusyritys oli lähellä tasoitusta, mutta kolmoskopparin hyvä haku esti juoksun. Neljännen aloittavallaan Lapua löi lopullisen ratkaisun ja teki neljä juoksua. Ottelun ensimmäinen jakso päättyi lopulta lukemiin 1-6.

Taistelu ei riittänyt toisella jaksolla

Kempele aloitti toisen jakson pirteästi sisävuorolla. Kotijoukkue rakensi kolme peräkkäistä ajoa, mutta palkinto juoksun muodossa jäi saamatta. Lapuan vastaus oli tyly, sillä Emmi Viitala kumautti kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti kakkosjatkeelta läpi.

Toinen vuoro oli molempien joukkueiden tilanneköyhä. Kolmannen aloittavalla Sanni Syrjälä nosti toiveita kempeleläisleirissä. Sanni iski ykköstilanteessa kolmoskopparin yli ja kiersi kunnarin. Sannin edellä Henna Tähtilä toi jakson avausjuoksun. Lapuan vastaus tasoittavalla oli tyrmäävä. Vierailijat iskivät vuoroparissa neljä juoksua, joka oli liikaa Kempeleelle. Toinen jakso meni Lapualle juoksuin 2-7.

Ottelun kolmostilanteet menivät vieraille 13-22. Kempeleen palkitut olivat Jutta Myllyniemi (Ip) ja Sanni Syrjälä (IIp). Ria Ojala pelasi kärkipelaajana ja kakkospolttajana myös erinomaisen pelin.

Kempeleen pelit jatkuvat ensi viikolla kolmella pelillä. Keskiviikkona Lappajärven Veikot vierailevat Kempeleessä. Kotipelin jälkeen on vuorossa tuplareissu Lappeenrantaa ja Hyvinkäätä vastaan.

  • Luotu .