SARITA HEIKKINEN JOHDATTAA PESÄ YSIT LAGUUNILLE

Lauantaina Kempeleessä pelataan mielenkiintoinen ottelu, kun Koukkupaja Areenalla iskevät yhteen Kempeleen Kiri ja Lappeenrannan Pesä Ysit. Joukkueet ovat sarjassa peräkkäisillä sijoilla kahdeksan ja yhdeksän. Kempele on kerännyt kaksi pistettä enemmän kuin illan vierasjoukkue. Pistesaaliilla on siis iso merkitys pudotuspelipaikkaa ajatellen.

Pesä Ysit ja Kempele kohtasivat viime viikonloppuna Juvalla pelatussa ottelussa. Kotijoukkue nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton Kempeleen kustannuksella. Jokeriosaston iskijä Henriikka Harinen löi palloa mallikkaasti väliin ja auttoi joukkueettaan voittoon. Viime ottelut sujuivat molemmilta joukkueilta tappion merkeissä. Pesä Ysit hävisivät kotonaan kotiutuslyöntikilpailun jälkeen Hyvinkäälle. Kempele puolestaan erinomaisen alun jälkeen taipui Jyväskylän Kirittärille kahden jakson jälkeen.

Kempele ja Lappeenranta ovat iskeneet sarjassa melkein yhtä monta juoksua. Pesä Ysien ehdottomasti kovin kotiuttaja on jokerina iskevä Henriikka Harinen (1+23). Seuraavaksi kovin kotiuttaja on lakeuden alueen pesäpallojännäreille tuttu kasvo Sarita Heikkinen (1+11). Näiden kahden pelaajan väliin lyöjätilastossa mahtuvat Kempeleen Sara-Ella Kemppainen (0+19) ja Emmi Särkioja (0+18).

Ero joukkueiden välillä tulee ulkopelissä, jossa Kempele on päästänyt vähemmän juoksuja kuin Pesä Ysit. Kempeleen räpyläosasto on ollut pitävä, joka mitataan myös illan ottelussa. Lautasen äärellä jatkaa Elina Kärsämä, kun Minttu Vettenrannan sopimus loppui tähän viikonloppuun. Inka Ronkainen puuttuu kolmoskopparin tontilta ja hänen paikkansa ottaa Annika Linna. Muuten joukkue lähtee illan otteluun tutulla kokoonpanolla.

Lauantain jälkeen molemmilla joukkueilla on runkosarjassa jäljellä neljä ottelua, kaksi vieraissa ja kaksi kotona. Lappeenrannalla on ottelut vielä Lapuaa (vieraissa ja Jyväskylää (kotona) vastaan. Kempele kohtaa kärkijoukkueista Seinäjoen vieraissa heinäkuun lopussa.

Jännittävä pesisnäytelmä puhalletaan käyntiin klo 17.00 Tervetuloa seuraamaan ottelua!

Tagit: #muntiimi