Pinna kerrallaan – tasainen ottelu Seinäjokea vastaan

Sunnuntaina pelattiin taas pitkän kaavan mukaan Seinäjoen ja Kempeleen välillä Seinäjoen Ilkka Areenalla. Ottelu päättyi Seinäjoen hiuksen hienoon voittoon kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Lukemiksi kirjattiin 2-1 (2-1, 1-5, 0-0, 2-1).

Edellisen pelin vaihtelevasta tasosta Kempele oli ottanut oppia ja pelasikin selvästi tasaisemmin ja paremmin koko ottelun ajan. Ensimmäinen jakso oli tiukkaa vääntöä. Kempele aloitti ottelun sisävuorosta, jossa kuitenkaan ei päästy kotiutuksia yrittämään. Ensimmäisen tasoittavallaan Seinäjoki siirtyi juoksun johtoon Laura Rajahalmeen onnistuessa kotiuksessaan. Toisessa vuorossa Kempele pääsi tasoittamaan tilanteen, kun Iiris Puskala onnistui kotiuttamaan Iida Möttösen. Toisessa vuorossa Seinäjoki onnistui taas Laura Rajahalmeen johdolla ja siirtyi taas juoksun päähän. Jakson aikana Seinäjoki pääsi yrittämään kotiusta kolme kertaa ja Kempele neljä kertaa. Jakson loppu mentiin kuitenkin juoksuistta ja 2-1 jäikin jakson loppulukemiksi.

Toinen jakso oli pitkälti Kempeleen hallintaa. Esimmäisen vuoron tasoittavallaan Kempele aukaisi juoksuhanat ensin Sarita Heikkisen onnistuessa kotiuttaa Sara-Ella Kemppaisen ja sitten Iiris Puskala onnistui kaksi kertaa peräkkäin kotiuttaessaan ensin Sarita Heikkisen ja sitten Iida Möttösen. Kempeleen tehokas ulkopeli piti Seinäjoen hyvin kurissa, sillä Seinäjoki pääsi yrittämään kotiutusta koko jakson aikana vain kolme kertaa. Seinäjoki onnistui yhdellä kerralla niistä taas Laura Rajahalmeen johdolla ja kavensi tilannetta toisessa vuorossa lukemiin 1-3. Kolmannessa vuorossa Kempele otti taas etumatkaa, kun ensin Sarita Heikkinen onnistui tässä jaksossa toistamiseen kotiuttaessaan Emmi Särkiojan. Seuraavaksi onnistui Heta Rautiainen kotiuttaessaan pienen tuomarineuvottelun jälkeen vain Neea Mikkolan. Jakson lukemiksi kirjattiin 1-5.

Supervuorossa Seinäjoki sai rakenneltua palottoman ajolähdön ja Kempele pääsi testaamaan ulkopelissä takatilanteensa pitävyyttä. Seinäjoki sai yhteensä neljä kotiutusyritystä, joista kaksi päättyi haavoihin ja kaksi paloon. Kempeleen takaa-ajo jäi tyngäksi, sillä kotiutusta päästiin kokeilemaan vain kerran sen päättyessä haavoihin. Supervuoro mentiin siis juoksuitta. Kotiutuslyöntikilpailussa Seinäjoki onnistui kaksi kertaa Silja Syrjälän ja Riina Kerolan onnistuessa lyönneissään. Kempeleen ainokaisen onnistujina oli pari Heta Rautiainen ja Essi Kylli. Kotiutuslyöntikilpailu päättyi Seinäjoelle lukemin 2-1.

Kempeleen pelinjohtaja Sami Lassila antoi joukkueelleen kiitosta etenkin toisen jakson tekemisestä.; ulkopeli oli saumatonta sekä sisäpeli tehokasta. Peli oli parantunut edellisestä ottelusta, joten tästä on hyvä jatkaa seuraavaan otteluun, joka pelataan keskiviikkona 18.5. Lapuan Lukkarilassa.

Palkitut

Seinäjoki                          Kempele
1. Laura Rajahalme         1. Sarita Heikkinen
2. Laura Nurmela            2. Iiris Puskala