Skip to main content

Naisten joukkue Satakunnan kiertueelle

Kirin naisten superpesiksen joukkue lähtee kauden toiselle tuplareissulle. Tällä kertaa suuntana on Satakunta, ja tarkemmin torstaina Pori ja perjantaina Rauma. Joukkue on viettänyt pelien suhteen viimeisen kahden viikon aikana rauhallisempaa vaihdetta ja on päässyt keskittymään huolto- sekä lajiharjoituksiin. Seuraavan kolmen viikon aikana joukkue pelaa runkosarjan viimeiset seitsemän peliä ennen jatkosarjojen alkua.

Kolmen viikon aluksi naiset tekevät kolme vieraspelireissua. Torstaina on vastassa sarjakakkonen Pori. Pesäkarhut vierailivat Kempeleessä toukokuussa. Tällöin kotijoukkue Kiri osoittautui vahvemmaksi ja aiheutti siinä vaiheessa kautta Porille kauden ensimmäisen tappion.

Porin joukkue vilisee nimekkäitä pelaajia. Lautasen äärellä häärii Minttu Vettenranta, joka nähtiin myös Joensuun Itä-Länsi -koitoksissa. Samoin liukas kärkietenijä Henna Juka edusti Lännen joukkuetta viime viikonloppuna. Juka kuuluu Porin kovaan etenijäkolmikkoon yhdessä Milla Lindströmin sekä Venla Rapilan kanssa. Kolmikko on juossut yhteensä kotipesän turvaan 58 kertaa, joka on yli puolet joukkueen juoksuista. Kempeleen parhaimmat etenijät ovat puolestaan etenijätilaston kakkosijalla majaileva Essi Kylli 23 tuodullaan sekä kymmenentenä heti Lindströmin, Rapilan ja Jukan kannoilla oleva Jutta Myllyniemi 18 tuodullaan. Porin ottelussa nähdään myös lyöjäjokerien taistelu, kun lyöjätilaston toisena oleva Susanna Puisto haastaa kolmantena olevan Kirin Iiris Puskalan!

Rauma yllätysvalmiina

Perjantain vastustaja Rauman Fera on yllättänyt pesisväen kesäkuun otteillaan. Kesäkuun alussa joukkue kävi pohjoisen reissulla ja hävisi niin Kempelettä kuin Ouluakin vastaan puhtaasti jaksoin 2-0. Joukkue kärsi kotonaan tappion myös sarjan häntäpään Lappajärvelle. Vastapainona Fera on kaatanut kesäkuussa kotikentällään Porin, vieraissa Seinäjoen ja vahvavireisen Jyväskylän Kirittäret Hippoksella sekä viimeisimmässä pelissään Oulun vastaan kairasi voiton kotiutuslyöntikisassa kotikentällään.

Rauma on voitoillaan noussut kutittelemaan Kempeleen kantaan suorasta ylemmästä jatkosarjan paikasta. Perjantainen Rauman vierailu on merkityksellinen molemmille joukkueille pisteiden valossa. Kempele tarvitsee arvokkaita pisteitä, ettei kärkinelikko pääsee karkaamaan ja toisaalta voitollaan Rauma pääsee Kempeleen rinnalle sarjassa.

#pesis, , #muntiimi

  • Luotu .