kekifest

Lapua vei ensimmäisen pronssipelin

Lapua – Kempele 2-1s (9-0, 5-7, 2-0)

Lapuan ja Kempeleen välinen ensimmäinen pronssipeli venyi supervuoropariin asti. Lapua oli vahvempi ja nappasi kiinnityksen pronssimitaleihin. Lapua vei ensimmäisen jakson reilusti, mutta toisen jakson nappasi Kempele yhden hyvän sisävuoron ansiosta.

Kempele pääsi aloittamaan ottelun sisävuorolla, mutta ei saanut tilanteita aikaiseksi. Lapua puolestaan onnistui juoksun teossa kahdesti, kun illan kuningatar Janette Lepistö sekä Saija-Maria Saari löivät juoksun kotijoukkueelle. Toisessa vuorossa molemmat joukkueet saivat yhden kotiutusyrityksen ilman tulosta.

Ensimmäisen jakson ratkaisu tapahtui kolmannessa vuorossa, jossa Lapua mätti 7 juoksua Kempeleen ulkokentästä. Janette Lepistö onnistui lyömään vuorossa 1+3 juoksua. Ensimmäinen jakso kirjattiin tylysti Lapuan Virkiän hyväksi 9-0.

Kempele juhli toisella jaksolla

Toisen jakson alku näytti pahalta Kempeleen kannalta. Elli Kattelus löi avausjuoksun toiselle jaksolle. Janette Lepistö onnistui viemään Lapuan kolmen juoksun karkumatkalle kahdella kotiutuksellaan. Kempeleen tasoittavalla Essi Kylli päätti herätellä joukkuettaan iskemällä kunnarin. Samalla lyönnillä myös Henna Tähtilä toi Kempeleen ottelun avausjuoksun.

Janette Lepistö ja Maaret Ahonen veivät Lapuan uudelleen kolmen juoksun johtoon toisen vuoron aloittavalla. Kempele ei kuitenkaan lannistunut tilanteesta, vaan iski 5 juoksua omalla tasoittavallaan. 5-2 tilanteessa Sarita Heikkinen onnistui yllättämään kotijoukkueen ja iski 1+2 juoksua. Tuodun juoksun saivat Saritan lisäksi Henna Tähtilä ja Essi Kylli. Eveliina Kesti säesti hienosti Saritaa ja löi kaksi seuraavaa juoksua. Sarita Heikkinen ja Heta Rautiainen toivat juoksut kotipesään. Toisen jakson loppu oli tilanteiden osalta vähäinen ja enempää juoksuja ei nähty. Jakso kirjattiin Kempeleelle 5-7.

Lapua aloitti supervuoron sisältä ja sai tehtyä kaksi juoksua. Juoksut löivät Janette Lepistö ja Emmi Pippola. Kempele ei onnistunut tasoittavallaan haastamaan kotijoukkuetta, joten supervuoro kirjattiin 2-0 lukemin Virkiälle. Koko ottelu kirjattiin kotijoukkueelle jaksoin 2-1. Ottelun kolmostilanteet menivät Lapuan eduksi 24-13.

Kempeleen palkinnot menivät kunnarin lyöneille Essi Kyllille (IIp) sekä Sarita Heikkiselle (Ip). Essin illan saldo oli 1+1/2ja Sarita pääsi teholukemiin 1+2/2. Lapuan ehdoton ykkönen oli 1+8 lyönyt Janette Lepistö. Sadan prosentin vaihtotyöskentelyä esittänyt ja kolme juoksua tuonut Emmi Viitala palkittiin kakkospalkinnolla.
Ottelutilastot

Kuva Pekka Tuominen

Taistelu himmeimmästä mitalista jatkuu Kempeleessä lauantaina. Päätuomarin pilli vislaa klo 14.00 Koukkupaja Areenalla. Tervetuloa seuraamaan ottelua. Jos ja kun Kempele nappaa voiton lauantaina, niin ratkaiseva ottelu pelataan heti sunnuntaina Lapualla.