Skip to main content

KIRITTÄRET VIERAINA LAGUUNILLA

Kempeleen Kiri kohtaa tänä iltana viime kauden Suomen mestarit Jyväskylän Kirittäret. Jyväskylä on sarjassa kolmannella sijalla ja on takaa-ajajana sarjan kärkikaksikkoon verrattuna. Jyväskylän pelinjohtaja Jussi Viljanen saavutti heinäkuussa melkoisen rajapyykin, sillä hän on toiminut yli 500 sadassa pelissä pelinjohtajana naisten superpesiksessä.

Jyväskylän neljä viimeisintä peliä ovat menneet takellellen. Kirittäret ovat hävinneet sarjan kärkikaksikolle Porille ja Lapualle. Lisäksi Jyväskylä menetti yhden jakson Mynämäen vieraana. Edellisessä pelissä Seinäjoki pelasi ensimmäisen jakson tasalukemin Jyväskylän Hippoksella.

Jyväskylä löytyy sarjassa sijalta kolme. Kirittäret ovat iskeneet tällä kaudella eniten juoksuja (203) kaikista joukkueista. Joukkueen tehokkain kotiuttaja on ollut Siri Eskola, joka siirtyi viime kauden jälkeen Oulun Lipottarista Keski-Suomeen. Eskola on lyöjätilastossa sijalla kaksi ja on kerännyt tälle kaudelle tehot 2+53. Pohjoista väriä löytyy myös Jyväskylän kärjestä, jossa viilettää Ella Korpela. Korpela on tällä hetkellä etenijätilastossa kolmannella sijalla (36 tuotua). Joukkueen ulkopeli on myös toiminut, sillä Jyväskylä on myös päästänyt vähiten juoksuja (57).

Kempele pelaa kolmannen pelinsä neljän päivän sisään. Joukkue kotiutui tuplareissulta maanantaina aamuyöstä ja on tehnyt palauttavat harjoitukset tiistain ottelua silmällä pitäen. Joukkue nappasi reissulta kaksi pistettä ja piti etumatkansa taistelussa pudotuspelipaikasta Lappeenrantaa vastaan. Kempele ei tee kokoonpanoon muutoksia, vaan jatkaa sunnuntain kokoonpanolla. Tälle kaudelle ensimmäistä kertaa lautasen äärellä esiintyy kempeleläisyleisölle Elina Kärsämä. Kuinkahan Ellun tolpat purevat vastustajaan?

Kempele ja Jyväskylä kohtasivat toukokuussa Hippoksella. Kempele oli yhden palon päässä ensimmäisen jakson voitosta. Yksi pieni räpylävirhe maksoi Jyväskylän tasoitusjuoksun. Toisella jaksolla Kirittäret olivat selvästi niskan päällä ottelussa. Sarkkiranta on viime vuosina ollut vierailijoille hankala paikka pelata, minkä on kokenut myös tämän illan vastustaja Jyväskylä. Kirittäret ovat joutuneet muuttamaan hieman kokoonpanoaan viime otteluissa, joten on mielenkiintoista nähdä, millainen vaikutus sillä on tämän illan otteluun.

Ottelu alkaa Sarkkirannassa klo 18.00 alkaen. Tervetuloa seuramaan matsia!

#muntiimi

  • Luotu .