Skip to main content

Kempele- Pori 20.8 - Otteluraportti

Kempele - Pori 0-1 (1-1, 2-6)

Illan ottelu alkoi kotijoukkueen Kempeleen Kirin kannalta sään mukaisesti aurinkoisissa merkeissä. Ottelun alussa vastustaja Porin Pesäkarhut sai kyllä rakennettua tilannetta, mutta KeKi teki nopeaan tahtiin kaksi paloa kotitaipaleella ja kolmannen Terhi Pesosen tarkalla heitolla kakkoselle.

Kempele - Pori 20.8.2015

 

Ensimmäiseen sisävuoroon kotijoukkue lähti hyvällä ilmeellä. Jenni Jussila paloi harmillisesti kakkoselle, mutta joukkueen varmin sisäpelaaja Sarita Heikkinen siirsi Essi Kyllin edestään ja löi vielä itsensä kentälle. Linda Kukkohovi tarjosi molemmille yhden pesävälin menolipun ja myös kotijoukkueella oli nopeasti oli käsillä ensimmäinen kolmostilanne, joka ei kuitenkaan johtanut juoksuun. Kahta seurannutta ajolähtöä kävivät purkamassa Emilia Linna ja Emmi-Kaisa Piipponen, mutta kumpikin yritys sakkasi ja molemmat jatkoivat nollilla.

Toisessa vuoroparissa Porin onnistui rakentaa ajo, josta jokeri Susanna Puisto lyö ottelun ensimmäisen juoksun keskelle suuntautuneella varsilyönnillä. Kempele ei pysty vastaamaan, kärjen meno kentälle alkaa ontua, eikä etenijöitä saada kolmoselle.

Kolmannen tasoittavalla katsomo kohahtaa kun Jenni Jussila lyö kakkospuolelta läpi, ja etenee omallaan kakkoselle. Yritykset kuitenkin tyrehtyvät, ja viimeiseen vuoropariin lähdetään lukemissa 0-1. Viimeisellä tasoittavalla Jenni menee taas varman näköisesti kentälle, Kyllin vaihtolyönnillä Jennin eteneminen kuitenkin tyrehtyy paloon kakkoselle, mutta perässä tulevat Sarita Heikkinen ja Linda Kukkohovi rakentavat Kyllille tilanteen. Linda pudotetaan kentälle ja jokeriksi vaihdettu Emilia Linna tulee purkamaan tilannetta, lyö pallon linjaan läpi kahdesta ulkopelaajasta ja tasoittaa jakson lukemiin 1-1.

Toisen jakson alku lähtee Kempeleellä käyntiin nihkeästi, etenijöitä ei saada kolmoselle, eikä kotiutusyrityksiä tule. Pori taas tulee uudelle jaksolle kuin uudesti syntyneenä. Vieraat rakentavat helpon näköisesti ns. perusajolähdön, 1-2-3 pesille ja ajoa asetetaan purkamaan kukapas muu kuin jokeri Puisto. Ensimmäinen juoksu otetaan kakkospuolelle maissa pysyneellä lyönnillä, seuraavat jokeri Heidi Kuusiston lyönneillä. Sarkkirannan taulussa 0-3 ja juoksut lyöneet jokerit takapesillä. Nelosena pelannut Susanne Ojaniemi rakentaa uuden ajon, jonka onnistuneen purkamisen tekee Porin lukkari Eveliina Kesti kotiuttaen Puiston ja vaihtaen tilanteeksi 0-4. Kesti saa vielä rakenneltua uuden palottoman ajon, jota tulee purkamaan kolmas jokeri Anni Harjunen. Uusia juoksuja ei tule, mutta rinki pyörii ja Porin keulassa pelaava Milla Lindström pääsee jo toisen kerran kentälle, ja karkaa vielä kotiinkin kolmosen ohi menneellä harhaheitolla.

Porin lyöjien loputtua käy Kempele vielä kerran yrittämään takaa-ajoa, Paula Siuruaisen perään rakentuu Essi Kyllin ja Sarita Heikkisen muodostama paloton ajo, jonka Linda Kukkohovi purkaa onnistuneesti lyömällä maihin linjaan, Siuruainen tuo kavennuksen 1-5:een. Kylli palaa kotitaipaleella mutta Emilia Linna pystyttää uuden ajon, jonka purku ei aivan onnistu. Lyönti kyllä kantaa hyvin kakkospuolelle, mutta Sarita Heikkisen vauhti kotitaipaleella ei aivan riitä, eikä lisäkavennuksia synny.

Myös Porin tilanteiden rakentaminen hidastuu selvästi, yhden onnistumisen saavat porilaiset vielä rakennettua kun Ojaniemen tuppinäpy kakkosrajaan onnistuu siepparin pelatessa etäällä, Henna Jukan nopeat jalat tuovat Porin kuudenne juoksun.

KeKin hymy alkaa olla vähissä, mutta yritys ei täysin lopussa, ja Heikkinen jatkoo varmoja siirtojaan ja saa rakennettua vielä tilanteen vaikka itse haavoittuukin. Perässä tulleen Linda Kukkohovin koppi pudotetaan, mutta syntyneistä ajoista ei saada onnistuneita kotiutuksia. Porikaan ei saa enää uusia tilanteita rakennettua. Viimeisellä sisävuorolla saa Kempele vielä ajolähdön, jossa aikalisän ajan levännyt Terhi Pesonen palaa hiuksenhienosti kotiin. Uusikaan ajo ei tuo juoksuja kun Laura Kankaan lyönti nousee kopiksi. Lopussa saadaan vielä yksi tilanne kun Jenni siirtää Paulan ensin lyhyellä kakkoselle, sitten hitaalla linjan taakse putoavalla kolmoselle. Essi Kylli tulee vielä perästä täydentäen tilanteen ajoksi. Sarita Heikkisen ykkösrajaan sijoitettu lyhyt ei riitä, kotitaipaleelta syntyy palo. Heikkisen kolmas pudotetaan ja syntyneestä ajosta syntyy ottelun viimeinen juoksu. Ottelun vie siis Pesäkarhut voitettuaan toisen jakson 6-2. Koko ottelu 0-1 (1-1, 2-6) ja otteluvoitot 0-2.

Kempeleen merkittävin heikkous on edelleen varmojen kotiuttajien puute. Sen vahvistaa myös tilasto, joka kertoo Porin onnistuneen joka toisessa kolmostilanteessa, kun Kempeleen oli tyytyminen puoleen tuosta. Lisäksi toisella jaksolla kotijoukkueella oli tilanteita kaksi enemmän kuin vierailla, joten tulos ei ole sitä tasoa, mitä Kempeleen muu peli edellyttäisi. Ettei ottelusarja päättyisi seuraavaan kohtaamiseen Porissa, pitäisi Jarkko Kokon löytää työkalupakistaan keinot, jolla kotiutuksiin saadaan lisää varmuutta. Seuraavassa kohtaamisessa on paljon pelissä, ja Kempeleen uskoisi tulevan areenalle tämänpäiväistä agressiivisemmalla hyökkäävällä otteella mutta silti hymyssä suin. Porissa selviää, löytyykö KeKin riveistä kuningatar, jonka kotiutukset kääntävät ottelusarjan suunnan.

  • Luotu .