Kempele - Kirittäret 16.6. - Otteluraportti

 Kempele - Kirittäret 1-2 (3-0, 1-3, 0-2)

 KeKi - Kirittäret 16.6.2015

Pesäpallo on kesälaji. Sen tietää myös Jyväskylän plinjohtaja Nalle Viljanen, joka kelillä kuin kelillä pukeutuu otteluihin shortseihin. Tällä kertää Kirittärien oli tarkoitus tuoda myös aurinko matkassaan, mutta kentän reunalle ei ilmestynyt kuin kuntopyörä ja tummat sadepilvet. Näistä pilvistä saatiin myös sellainen kuuro niskaan, että ottelun alkua jouduttiin jälleen siirtämään. Eikä loppupeliäkään missään kesäkelissä pelattu. Lapasia ja toppatakkia vaadittiin kentällä ja kentän reunalla. Uskollista yleisöä oli kuitenkin paikalle uskaltautunut reippaat 200, mikä näillä keleillä on hatunnoston arvoinen suoritus.

Ensimmäinen jakso aloitettiin hieman tunnustelevissa merkeissä, sää oli pitkälle ottelun pääosassa. Jyväskylä ei saanut omaa peliään pyörimään ja kotijoukkue sai pidettyä Kirittärien vaarallisen kärjen ja kotiutusosaston hyvin kurissa. Omassa sisäpelissä saatiin sen sijaan aikaiseksi juoksu kerrallaan ja peli näytti olevan vahvasti kotijoukkueen lapasissa. Ensimmäisen jakson ainoasta lyödystä juoksusta vastasi Paula Siuruainen, loput kaksi juoksua tulivat harhaheitoilla. Ensimmäinen jakso siis kotijoukkueelle selkein lukemin 3-0.

Toisella jaksolla molempien ulkopeli oli rautaista ja viimeiseen vuoropariin saakka mentiin tasalukemissa 1-1. Kotijoukkueen ainokaisesta lyödystä vastasi Heta Rautiainen. Kirittärien Tiina Tolonen sai kuitenkin viimeisen vuoroparin aloittavalla vihdoin vaarallisen lyöntivaihteensa päälle ja pallot upposivat kenttään vastustamattomasti. Tolonen iski ottelun loppuun tarvittavat kaksi juoksua ja kun Kempele ei pystynyt tasoittavallaan tuomaan joukkuetta tasoihin, siirryttiin supervuoropariin. Tämä vuoropari oli lähes toisinto edellisestä viimeisestä vuoroparista. Tiina Tolonen iski Jyväskylälle kaksi juoksua, ja kun Kempele ei saanut kovasta taistelusta huolimatta etenijää kotipesään, päättyi ottelu Jyväskylälle jaksoin 1-2. 

Kotijoukkueen leirissä tulos oli lopulta pettymys, vaikka sarjan kärkijoukkuetta vastaan pelattiinkin. - Harmittava tappio, sillä pelattiin kyllä hyvä kotipeli. Saatiin vain yksi piste, vaikka enemmän oli tarjolla, totesi pelinjohtaja Jarkko Kokko.

Ottelussa palkittiin vierasjoukkueesta 2. palkinnolla Virpi Hukka ja 1. palkinnolla ansaitusti Tiina Tolonen. Kotijoukkueen kakkospalkinto meni kentälle kärkkäästi edenneelle Nea Mikkolalle ja ykköspalkinto sekä sisä- että ulkopelissä onnistuneelle Essi Kyllille. Ottelun palkintoraati oli vähäisestä yleisömäärästä huolimatta timanttinen: Kaisa Salmela, Niina Sippola, Johanna Riepula ja Sari Kallioinen seurasivat pelaajien onnistumisia sateenvarjojen alta tiukalla otteella. Palkinnot siis rautaisella näkemyksellä varmasti oikeisiin osoitteisiin.

Seuraava kotipeli pelataan keskiviikkona 1.7. klo 18.00 Rauman Lukkoa vastaan. Tervetuloa kannustamaan!