Skip to main content

ESSI KYLLI JOHDATTAA LAPUAN KEMPELEESEEN

Kempeleen Kirin naisten joukkueen pelit jatkuvat Koukkupaja Areenalla tänään torstaina. Vastaansa kotijoukkue saa kovaa alkukautta pelaavan Lapuan Virkiän. Lapua on sarjakärjessä tasapisteissä Porin kanssa. Lapuan etukentältä löytyy kempeleläisille todella tuttu kasvo, kun Essi Kylli palaa vanhalle kotiareenalleen Lapuan väreissä.

Tämän vuoden runkosarjan otteluohjelmaa rukattiin uuteen uskoon. Viime vuosina runkosarjan jälkeen on pelattu alempi ja ylempi loppusarja. Jatkosarjoista on luovuttu ja tilalle on tullut runkosarjaan lisäotteluparit. Alkuperäisessä suunnitelmassa Kempeleen piti kohdata Lipottaret lisäotteluissa, mutta oululaisten luovuttua sarjasta Kempeleen lisäotteluparit muodostavat Lapuasta ja Lappajärvestä. Tämä tarkoittaa sitä, että Kempele kohtaa runkosarjan aikana nämä kaksi joukkuetta neljästi ja muut joukkueet kahdesti.

Lapuan Virkiä tulee Kempeleeseen joukkueena, joka on voittanut kaikki kauden seitsemän otteluaan. Se on päästänyt vähiten juoksuja ja tehnyt kolmanneksi eniten. Joukkueen tehokkain kotiuttaja tällä hetkellä on viime vuoden tapaan Janette Lepistö (0+17). Lepistön lisäksi juoksuja on iskenyt Iina Lehtinen (1+12). Eniten juoksuja ovat tuoneet Kaisaleena Rautakorpi (12 tuotua) ja Essi Kylli (11).

Kempele sai Lappajärvellä kaipaamiaan tehoja sisäpeliinsä. Emmi Särkiojan johdolla joukkue näytti osaamistaan. Emmi nousi viiden lyödyn juoksun turvin joukkueensa lyöntitilaston kärkeen kahdeksalla lyödyllä juoksulla. Kirin alkukauden ykkösetenijä on ollut Inka Ronkainen, joka on tuonut 11 juoksua. Kiri on pelannut alkukesän aikana vähäjuoksuisia otteluita. Ulkopeli on toiminut, vaikka pelaajia on vaihtunut viime kierroksilla. Viime viikolla hyvin linjassa pelannut Ria Ojala jatkaa. Neea Mikkola palaa sairastelujen jälkeen kokoonpanoon, kuten myös viime kierroksella huilannut Henna Tähtilä.

Lapua pelasi tiistaina voitokkaan kotiottelun Raumaa vastaan. Kempele lähtee myös voitto allaan. sillä joukkue niittasi Lappajärven kumoon selvin lukemin viime torstaina Veikkolassa. Kempele ja Lapua kohtasivat toukokuussa Lapualla. Kotijoukkue osoittautui silloin vahvaksi ja antoi ottelussa Kempeleelle ainoastaan yhden kolmostilanteen. Kempele onnistui pitämään ulkopelinsä avulla ottelun tiukkana ja Lapua sai tehtyä kolme juoksua.

Illan ottelussa katseet kääntyvät molempien joukkueiden sisäpeliin. Kumman joukkueen vaihtolyöjät onnistuvat purkamaan tehokkaammin tilanteet? Miten onnistuvat kotiuttajat? Ottelu alkaa Sarkkirannassa klo 18.00. Illaksi on luvattu todella upeaa pelisäätä, joten kannattaa suunnata lehtereille seuraamaan jännittävää naispesisiltaa.

  • Luotu .