Ennakko: KeKi - Pesä-Ysit

Sunnuntaina päästään jälleen nauttimaan peleistä kesäisimmästä, kun Kempeleen Kirin vieraaksi saapuu Lappeenrannan Pesä-Ysit. Kotijoukkue Kirillä on allaan alkukesän ensimmäinen pisteetön ja lataukseltaan huonoin ottelu, joten uho oman tason nostoon on kova. Pienillä sisäpelimuutoksilla haetaan lisäröyhkeyttä keulaan, kun taas ulkopelissä luotetaan hyviksi havaittuihin kikkoihin ja kuvioihin. Katsojien iloksi joukkue siis lupaa runsaasti positiivista energiaa kentälle voittaakseen ottelunsa.

Lappeenrannan alkukausi oli synkkä ennen viime viikon valopilkkua ja pistetilin avausta. Joukkueessa riittää nopeita etenijöitä ja taitavia vaihtajia, mutta onnistumisia saatiin putkeen vasta koululaisottelussa Vihtiä vastaan, jossa Pesä-Ysit nousivat voittoon oltuaan tappiolla molemmilla jaksoilla. Matkalla Laguunille on siis sisukas ja sinnikäs karjalaisjoukkue.

Lappeenrannan ulkopelin kapellimestarina häärii roimasti kehittynyt lukkari Essi Pehrman, kun taas sisäpelin kirkkaimpia tähtiä on yksi joukkueensa neljästä (!) vasurista, lähes kotikonnuillaan sunnuntaina pelaava Inka Pietilä. Kempeleen riveistä kannattaa kiinnittää katseensa Neea Mikkolaan, joka on ollut ulkopelissään pomminvarma ja sisäpelissäänkin yksi joukkueensa radioaktiivisimmista mätkien palloa vuoroin kakkospuolen kummulle ja polttolinjan taakse.