Sekava peli kääntyi lopussa vähemmän sekoilleen Siilinjärven hyväksi

Jokerit ratkaisivat ensimmäisen jakson voiton KeKille. Ensin 1. vp tasoittavalla Ossi aukaisi juoksutilin lyömällä keskinäpyllä Markus Keski-Petäjän kotiin. Toisen tasoittavalla Marko Pelkonen (kuva) pääsi vaihtohommiin, mutta kiskaisikin 2-rajaleikkurilla pallon Mantun monttuun. Tuloksena kunnari sekä kaksi Määtän ja Luhtavaaran tuomaa juoksua, tilanne 0-4.Samassa vuoroparissa Matti Korhonen pääsi vielä lyömään kahden palon ajolähtöön. Komealla 3-puolen välilyönnillä Pelkonen hölkkäsi kotiin. Toinen jakso ei sitten alkua lukuunottamtta enää sujunut ollenkaan, ei sisäpelin eikä ulkopelin osalta. SiiPe kiitti tilaisuudesta ja noukki itselleen otteluvoiton 2-1.

KeKin ulkopeli oli ensimmäisellä jaksolla hyvää, mutta sisäpeli sekavaa. Kolmostilanteita ei saatu useinkaan syntymään (SiiPe 9 - KeKi 8) ja takapaloja tuli useita. Painostusta ei saatu aikaan, vaan tilanteet ja juoksut oli tehtävä yksitellen. Jani oli lautasen äärellä elementissään ja piti Siilinjärven kärjen sekä kotiuttajajokeri Lukkarin kurissa. Kaksi kertaa viimeinen lyönti vedottiin vääräksi, mutta se olisikin oikea ja seurauksena palot. Samu Vainikainen löi SiiPen ensimmäisen jakson ainoan juoksun 2-saumasta.Janin loistava lukkaripeli esti Siilinjärven tehokkaamman takaa-ajon.

Toinen jakso alkoi KeKin kannalta lupaavasti, kun palottomassa ajolähdössä Ossi Meriläinen löi keskinäpyllä Marku Keski-Petäjän kotiin. Pelkonen tuli jatkamaan ajon purkamista. Kolmossaumasta löytyi juoksun paikka, mutta tilanteesta tuli 2-pesältä palo. Tilanne siirtyi lopulta kärkeen Ojalan ollessa 3-pesällä. Kotiutusta ei yritetty, vaan luotiin takatilanne. Matti Korhonen yritti kotiuttaa, mutta koppilyönnistä seurasi kolmas palo. Jakson jatkoa ajatellen sisäpeli jatkui jatkossa hankalasti numerosta 3.

Toisella jaksolla KeKin ulkopelikin alkoi rakoilla. Vaihtotilanteissa pallo poltteli ja Siipelle syntyi tilanteita ilmaiseksi. SiiPen toisen jakson ensimmäisen tasoittavalla kavennusjuoksu syntyi kuvaavasti Kinnusen koppilyönnin pudottua koppareiden väliin.

Toinen vuoropari oli KeKiltä hyvin sekavaa. Vaihtolyönnit olivat huonoja ja merkkivirheitäkin tuli. Kunnollisia lyöntejä ei saatu aikaiseksi eikä painetta SiiPen ulkokentälle. Niinpä SiiPe käytti tilaisuuden hyväkseen toisen vuoroparin tasoittavalla. Kova hyökkays ja KeKin räpylät vuotivat. Paloton ajo Lukkarille, jonka kaksi ensimmäistä lyöntiä epäonnistuivat, mutta kolmas meni keskisaumasta räpylän kautta kopparille ja asti ja tasoitus oli selvä. KeKin kolmannen aloittava oli tuskainen. Edes kakkostilannetta ei saatu aikaiseksi. SiiPe painosti kolmannen tasoittavalla, mutta KeKin ulkopeli kesti nuo hyökkäykset.

Neljäs vuoropari oli todella huonoa KeKiltä. Vaikutti siltä, että mikään ei onnistu. Tehtiin palo, kenttä tyhjennettiin, uusi alku, tehtiin palo, kenttä tyhjennettiin. Lopulta Jani saatiin kolmospesälle. Matti Korhosen kaksi kotiutusyritystä oli laittomia ja kolmas keskisaumassa otettiin kiinni ja kolmas palo. Juho Keinänen aloitti SiiPen tasoittavan vuoron. Viimeinen kopinnostolyönti livahti kakkospuolelta Sunin taakse ja vieri alamäkeen. Keinänen juoksi jaksovoiton tuoneen kunnarin.

Superin aloitti SiiPe. Heti alussa Sebastian Lahti oli lyödä 2-jatkeelta läpi, mutta nyt Suni oli varpeillaan ja heittäytyi pallon kiinni. SiiPe rakensi maltilla ajolähdön Lukkarille. Lukkari kokeili ensin keskipompulla, mutta siitä seurasi palo. Toinen lyöti oli tuttua Lukkaria. Kumura keskelle ja tilanne 1-0. KeKi tuli tasoittamaan, mutta kärki ei toiminut. Joko kentälle ei päästy tai sitten vaihtolyönti epäonnistui. Tilannetta piti yrittää rakentaa loppupäästä kahden palon tilanteessa. Pelkosen kaksi läpilyöntiyritystä olivat laittomia. Kleemola yritti viimeisenä etenijänä päästä kentälle, mutta viimeinen lyönti jäi keskelle ja kolmas palo ykköseltä. KeKin kaksi muuta jokeria jäivät kokonaan käyttämättä.

KeKi sai toisella jaksolla vain 4 kolmostilannetta Siipen 13 vastaan (kaikkiaan KeKi 12, Siipe 22). KeKistä palkittiin ansaitusti ainoat normaalille tasolleen yltäneet Jani Lassila lukkaroinnistaan ja Pelkonen ensimmäisen jakson pisteen tuottaneesta ratkaisustaan. KeKin onneksi nyt on tauko ensi viikon keskiviikkoon asti. Jostain on nyt löydyttävä pelillisen lukon aukaisu ja kotipeli Kouvolaa vastaan antaa mahdollisuuden kasvojen pesuun.

Kuva Markku Kovalainen

Ottelutilastot

Tags: #pesis, , #nastajengi,