Lopputurnauspaikka saavutettu, hozaa!

KeKi voitti hurjan taiston Sotkamon Jymyä vastaan viimeisessä Halli-SM-turnauspelissään. Ottelu ratkesi vasta toisten kotiutuslyöntien jälkeen KeKille 1-2 (1-3, 8-7, 2-3). Voitto tarkoitti sitä, että KeKi saavutti paikan halli-SM-lopputurnaukseen.

Ottelun alussa Jymy rakenteli samantien ajolähdön ja Roope Korhonen kotiutti hermopallolla Jere Vikströmin, joka voitti tiukan kisan pallon kanssa. Myös KeKi onnistui samantien ajolähdön rakentelussa ja Ossin keskipompulla synttärisankari Jani Lassila kiisi kotiin. Juhani Ojalan takakentälle suunnattu lyönti pomppasi kopparin yli ja Aki Hanhela juoksi kotiin. Jussi Korhonen löi takakentältä läpi ja Jarkko Hyry sai lönkytellä kotiin.

Toisessa vuoroparissa KeKin ulkopeli oli tiukkaa eikä Jymyn pystynyt tekemään lisäjuoksuja. Toisen vuoroparin tasoittavalla KeKin nopeasti luoma ajolähtö päättyi lukkarilegenda Toni Kohosen taktiseen väärään, jolla kollega Lassila irtosi kolmospesältä. Kolmannessa vuoroparissa lukkari Lassilan johdolla KeKin etukenttä hallitsi peliä eikä Jymy onnistunut luomaan kolmostilannetta. Kun KeKikään ei onnistunut juoksuja tekemään siirryttiin ensimmäisen jakson viimeiseen vuoropariin. Jymyn sisäpeli meni viimeisessä vuoroparissa täysin puihin KeKin ulkokentän onnistumisten myötä, joten ensimmäinen jakso päättyi KeKille 3-1.

Toisella jaksolla KeKi aloitti juoksunteon Ossi Meriläisen kakkosrajalyönnillä, jolla Onni Määttä ehti kotiin. Jymy vastasi omalla vuorollaan, kun Kosti Rautiainen tykitti kakkosrajasta läpi ja Niko Korhonen ja Toni Kohonen saivat juosta kotiin. Samassa vuoroparissa KeKin sieppari Aki Hanhela teki samaisesta kakkosrajasta useamman ihmepelastuksen, muutoin Jymyn juoksutili olisi kasvanut reilumminkin. Kolmannen juoksun teki Ville-Veikko Korhonen kotiuttamalla Kosti Rautiaisen.

Toisessa vuoroparissa Ossi Meriläinen kavensi tilanteeksi 2-3 Jymyn ulkokentän avustuksella. Toisen vuoroparin tasoittavalla Jymy teki neljännen juoksun KeKin harheiton turhin, kun pallo karkasi juoksuradalle ja heti perään Jere Vikström kotiutti välilyönnillä Toni Kohosen. Kun Ville-Veikko Korhonen kotiutti vielä Roope Korhosen oli tilanne Jymylle 2-6.

KeKi ei kuitenkaan luovuttanut. Kolmannessa vuoroparissa Jani Moilanen löi kolmostakanurkasta läpi ja Onni Määttä sai lönkytellä kotiin. Juhani Ojalan viimeinen lyönti upposi ajolähdössä kolmospuolelta läpi ja KeKin lyöjäjokerit Ossi Meriläinen ja Jarmo Viittanen pääsivät kotipesään. Antti Kiiskisen kakkosrajanäpy kotiutti Jarkko Hyryn ja tilanne oli tasan 6-6. Tasoittavalla vuoroparilla Jani Lassila oli tulessa ja esti Jymyn tilanteen rakentelun. Viimeisessä vuoroparissa Ossi Meriläinen löi kotiin keskipompulla Jani Lassilan. Toinen jakso päättyi Roope Korhosen läpilyöntiin ajolähtötilanteessa ja Jymy vei toisen jakson 7-8.

Kotiutuslyöntikisoissa Roope Korhonen onnistui Jymyn ainokaisena lyömällä yli KeKin kolmoskoppari Korhosen. Muut parit eivät onnistuneet juoksunteossa. Kun KeKin osaltakin vain Juuso Kalmakoski onnistui kotiuttamaan Tommi Koiviston, siirryttiin toisiin kotiutuslyönteihin. Toisissa kotiutuslyönneissä Roope Korhonen kotiutti Niilo Piiponniemen. Ratkaisu nähtiin KeKin sisävuorolla, kun ensin Juuso Kalmakoski löi Tommi Koiviston kotiin ja viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä Ossi Meriläinen kotiutti Onni Määtän.

- Hyvät pelit oli nämä mihin päästiin niin sanotusti levänneenä. Toiseen peliin eilen oli paha aikataulu meille, aikainen herätys, ensin pitkä peli, vähän hölläilyä ja sitten toinen peli. Puhti oli siitä pelistä pois. Kokoonpanojakin vaihdeltiin niin se otti aikansa. Pattijoen ja Sotkamon pelin kokoonpanolla jo tiedetään miten pelataan, pelinjohtaja Jarkko Kokko totesi ottelun jälkeen.

Sotkamo-pelin voittoon Kokko oli tietenkin tyytyväinen.

- Virheitä tehtiin, mutta sattui kaverillekin vastaavasti. Ulkovuoroissa jouduttiin tekemään 5-6 paloa, kun oli niitä palon paikkoja, joita ei pystytty käyttämään. Mutta sekin pitää hyväksyä, kun on tällaiset peliajat. Mutta oli hyvä ilme, mukava oli pelata, täytyy sanoa, että oli todella mukava pelata sisäpeliäkin, Kokko kertoi.

Lopputurnaus pelataan jo ensi viikonloppuna Seinäjoella.

- Tiukkoja pelejä tulossa. Siellä ei ole muuta kuin mahdollisuuksia. Sillä tavalla hieno saavutus, että harvoin niitä lopputurnauspaikkoja kuitenkaan tulee, samat joukkueet siellä usein jyllää kuin ulkopeleissäkin, Kokko totesi.

Kuvia pelistä (Markku Kovalainen)