KeKille paksu nippu pitkiä jatkosopimuksia

Kempeleen Kirin miesten Superpesisjoukkue on solminut jatkosopimukset seitsemän runkopelaajan ja pelinjohtajan kanssa peräti kauteen 2021 saakka. Manageri Sami Salorannan mukaan näin haluttiin varmistaa, että nousujohteinen kehitys jatkuu Kempeleessä.


- Näemme, että joukkueellamme on mahdollista pärjätä, niin ei haluttu päästää lipumaan käsistä tilaisuutta. Nyt vielä polkaistaan kaasua ja viimeistään 2021 on tarkoitus pelata välierissä. Tulemme hakemaan myös kauden 2021 Itä-Länsi-tapahtumaa Kempeleeseen, manageri Saloranta kertoo.

Saloranta kuvailee joukkuetta tällä hetkellä tasapainoiseksi.


- Kun ajattelee esimerkiksi meidän kärkeä, se on Superpesiksessä nuorimmasta päästä ja parhaillaan varmaan vasta viiden vuoden päästä, mutta pelaa nyt jo hyvällä tasolla. Vain taivas on rajana joukkueen kehityksessä, manageri jatkaa.

Kempeleen Kirin omista kasvateista jatkosopimukset tekivät Aki Hanhela ja Joona Suni. 29-vuotias Hanhela on pelannut koko uransa KeKissä.


- Haluan pelata edelleen KeKissä ja olla mukana tässä projektissa ja tavoitteiden saavuttamisessa. Tavoitteena on pelata välierissä 2021. Haluan kehittyä koko ajan pelillisesti kokonaisvaltaisesti, mutta myös joukkueessa esimerkin näyttäjänä ja henkisenä johtajana. Muita vaihtoehtoja ei käynyt mielessäkään kuin jatkaa KeKissä, Hanhela toteaa.

20-vuotias Joona Suni pelasi ensimmäisen pelinsä edustusjoukkueessa kaudella 2017 Superpesiksessä. Viime kesänä Ykköspesiksessä Suni kuului jo vakiokalustoon kakkoskopparin paikalla.


- Seuralla on asiat hyvin, itsellä on täällä hyvä olla ja haluan pelata täällä. Vähän totuttelemista on varmasti aluksi, että pelataankin Superpesistä, haastavampia lyöntejä on koppareille luvassa, Suni arvelee.

KeKin vakiokalustoon ovat pitkään kuuluneet jo lukkari Jani Lassila, etenijäjokerina pääasiassa nykyisin esiintynyt Heikki Savikoski ja kentän monitoimimies Juhani Ojala. Myös kaikki nämä kolme tekivät jatkosopimukset kauteen 2021 saakka.

Pattijoen Urheilijoiden kasvatilla, 26-vuotiaalla Jani Lassilalla on nyt kokemusta jo kahdesta Superpesiskaudesta ja myös arvo-ottelu Itä-Länteen osallistumisesta. Viime kauden päätteeksi mies valittiin jälleen Ykköspesiksen vuoden lukkariksi.


- Kempele oli tuttu ja turvallinen vaihtoehto. Toiminta kehittyy koko ajan kovaa vauhtia. Tavoitteena silmissä siintää mitali jossain kohtaa, toteaa Jani Lassila, joukkuekavereiden vierestä huudellessa, että seuraavana tavoitteena miehellä on Vuoden lukkarin titteli Superpesiksessä.

Haapaveden Urheilijoiden kasvatti, 28-vuotias Heikki Savikoski on pelannut Kempeleessä kaudesta 2012 saakka. Ensimmäisellä kaudella Superpesiksessä 2016 hänen sai pokata kauden päätteeksi Vuoden tulokas -palkinnon. Viime kaudella hänet nähtiin pääasiassa etenijäjokerina.

- Ei käynyt mielessäkään, että olisin lähtenyt muualle pelaamaan. Kaikki roolit sopivat minulle ja niistä osaa nauttia, joukkueena pärjääminen on ykköstavoite. Pelihaluja vielä on, niin aika nopeasti saatiin sovittua seuran kanssa asiat, Savikoski kertoo.

Kankaanpään Mailan kasvatti, 27-vuotias Juhani Ojala on puolestaan pelannut kaudesta 2014 saakka KeKissä. Yleismiehen ulkopelipaikka on vaihdellut vuodesta toiseen, tällä hetkellä se vaikuttaisi vakiintuneen koppariksi.


- KeKissä on kaikki hyvin. Kaudella 2021 olen toivottavasti isompi, nopeampi, vahvempi ja parempi pesäpalloilija, Ojala toteaa tyypillinen pilke silmäkulmassaan.

Sotkamon Jymyn kasvatti Onni Määttä pelasi ensin KeKissä vuokralla kauden 2016 ja sen jälkeen teki sopimuksen KeKin kanssa. Tänä vuonna 24 vuotta täyttävä mies pelaa joukkueen ykköskärjessä ja dominoi ulkopelissä etukenttää sieppari Hanhelan kanssa.


- Pitkän sopimuksen myötä saa rauhassa keskittyä pelaamiseen. Kempeleessä on hyvä meininki ja nouseva käyrä koko seuran hommissa. Itse haluan jatkaa kehittymistä jokaisella osa-alueella, Määttä kertoo.

Oulun Lipon kasvatti Matti Korhonen siirtyi Kempeleen Kirin riveihin viime kaudeksi ja oli yksi nopean Superpesis-nousun takuumiehistä.

- Tuli sellainen olo, että minut halutaan pitää täällä ja aidosti tykätään. Ei ole paljon maksimista jäänyt, mitä täältä on voinut tähän mennessä saada. Ensin nousu Superpesikseen ja tämä meneillään oleva talvikausi, jyrkkä käyrä on ylösäin niin fyysisesti kuin henkisesti, Korhonen arvioi.

Pelinjohtaja Antti Vihtkari siirtyi Oulun Lipottarista KeKin peräsimeen viime kaudeksi. Nyt yhteistä matkaa tullaan tekemään ainakin kauteen 2021 saakka.


- Meillä on matka kesken ihan selkeästi tällä porukalla. Olen jo aiemminkin sanonut, että Kempeleessä näkee, että kyseessä on tulevaisuuden seura, jo nyt täällä on hyvin rakennettu kokonaisuus, Vihtkari toteaa.

Jo viime vuoden aikana jatkosopimukset joukkueen kanssa ovat vuoteen 2020 saakka tehneet Pekka Hepokangas, Markus Keski-Petäjä, Valtteri Kleemola, Jonne Luhtavaara, Ossi Meriläinen ja Marko Pelkonen. Myös tryout-sopimuksella harjoitellut oma kasvatti Aleksi Hautala teki vastikään kahden vuoden sopimuksen joukkueen kanssa.

Kempeleen Kirin miesten Superpesisjoukkue pelaa seuraavan kerran SM-Halli-lopputurnauksessa Kuopiossa 16.-17.3.

Kuva: Lassi Karvonen