KeKin tavoitteena suora nousu takaisin Superpesikseen

Kempeleen Kirin miesten pesäpallojoukkueen kausi päättyi sunnuntaina 20.8. musertavaan pettymykseen, kun joukkue tippui heikon loppukauden päätteeksi Ykköspesikseen. Joukkueen runko olisi ollut jo valmiiksi kasassa kautta 2018 varten, mutta kaikki pelaajasopimukset raukesivat sarjaportaan laskun myötä.

Manageri Sami Salorannan johdolla käärittiin hihat heti seuraavana päivänä ja ryhdyttiin kasaamaan joukkuetta ensi kaudeksi. Joukkueen ainoana tavoitteena tulee olemaan suora nousu takaisin Superpesikseen kaudella 2018.

Joukkueen kasaamisessa meni vain puolitoista viikkoa, mitä manageri Saloranta pitää ainutlaatuisena eikä muista vastaavaa tapahtuneen omalla urallaan.

- Täytyy sanoa, että yhteisöllisyys ja pelaajien vastuu ovat Kempeleessä aika kova juttu. Porukalla päättivät, että tätä ei jätetä tähän ja jopa Itä-Länsi-pelaaja jäi Ykköspesistä pelaamaan. Yleensä putoamisen jälkeen joukkue leviää kuin varpusparvi, mutta jotain olemme oikein tehneet, koska joukkueen runko säilyy Kempeleessä putoamisesta huolimatta, Saloranta kertoo.

Joukkueen runko muodostuu kauden 2017 pelaajista. Joukkueessa jatkavat Aki Hanhela, Aleksi Hautala, Joonas Kauppinen, Jani Korhonen, Tommi Koivisto, Jani Lassila, Onni Määttä, Juhani Ojala ja Jarmo Viittanen.

- Olin nostamassa KeKin Superpesikseen ja nyt pudottamassa takaisin Ykköspesikseen. Sami (Saloranta) teki jälleen kerran hyvää työtä joukkueen kasaamisessa ja pystyi näyttämään joukkueen rungon ja sen, että joukkueella on yksi ja ainoa tavoite eli nostaa Kempeleen Kiri sinne mihin se kuuluukin. Joukkue pysyi hyvin kasassa, tuttujen miesten kanssa on etukentällä mukava tehdä yhteistyötä jatkossakin, arvo-ottelu Itä-Länteen tällä kaudella valittu lukkari Jani Lassila kertoo.

Omista junioreista joukkueeseen nostetaan lisäksi Eera-Matti Karppinen ja Joona Suni. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Pattijoen Urheilijoista Kempeleeseen siirtyvät Ville Majava ja Antti Väänänen, joka on KeKin oma kasvatti. Ylivieskan Kuulan Ykköspesisjoukkueesta KeKiin siirtyy Markus Keski-Petäjä.

- Kyllä ensimmäinen asia oli, että on semmoinen rooli tarjolla, jossa on itse parhaimmillaan. Sami Salorannan puheista jäi semmoinen olo, että minut todellakin halutaan tänne. Joukkuekin on suurilta osin ennestään tuttu ja useamman kanssa ollaan pelattu aikaisemminkin samassa joukkueessa, Pattijoelta Kempeleeseen siirtyvä Ville Majava kertoo.

KeKin pelinjohtajana toimii kahden seuraavan kauden ajan Antti Vihtkari. Vihtkari pelasi KeKissä kaudella 2016 ja tällä kaudella hän pelasi vielä muutaman pelin Oulun Lippo Pesiksessä. Pelinjohtajana Vihtkari on toiminut tällä kaudella Oulun Lipottarien nousijajoukkueessa naisten Superpesiksessä.

- Miesten puolelle pelinjohtoon on ollut tavoite omalla kohdalla, niin KeKillä miehissä oli paikka auki ja edessä heti hieno, tavoitteellinen haaste olla yhdessä nostamassa miehet takaisin Superpesikseen. Lisäksi vuoden seurassa pelanneena olen nähnyt seuran potentiaalin tulevaisuudessa vakiinnuttaa paikka miesten Superpesiksessä ja seuran juniorityö tulee tuottamaan omia kovia pelaajia miehiin ja naisiin. Eli olisiko se sitten halu olla mukana tällaisessa kokonaisuudessa, johon itsekin uskoo, Vihtkari pohtii syitä ryhtyä KeKin pelinjohtajaksi.

14 pelaajasopimuksen myötä joukkueen runko on melko pitkälti kasassa.

- Vielä neuvotteluja käydään, 1-2 pelaajaa voisi vielä joukkueeseen tulla. Jatkamme neuvotteluja vielä parin kekiläisen kanssa sekä muutaman Oulun Lippo Pesiksen pelaajan kanssa, Saloranta kertoo.

Kuvia joukkueen julkistustilaisuudesta, kuvat Markku Kovalainen