E-tytöille kultaa alueleiriltä

Kempeleen Kirin E-tyttöjen White joukkue voitti kultaa Kempeleessä järjestetyllä alueleirillä. White-joukkueessa pelasi leirillä 12 pelaajaa, jolloin ringissä olevasta 16 pelaajasta neljä pelasi leirin Kempeleen ja Oulunsalon yhteisessä Ki-Va (Kiri-Vasama) -joukkueessa. Näin saatiin kaikille 16 tytölle peliaikaa, eikä kenenkään tarvinnut istua huilivuorossa. Ki-Va joukkueelle voittoja kertyi useiden tiukkojen pelien jälkeen 3 ja lopullinen sijoitus leirillä oli 9. 

Leiri aloitettiin torstaina pelillä SiKi keltaista vastaan. Pientä alkujännitystä oli ilmassa eikä sisäpeli lähtenyt rullaamaan ihan totutulla tavalla, sillä simolaiset napsivat palloja hyvin kiinni. Tästä kuitenkin noustiin ja otettiin leirin avausvoitto lukemin 1-8.

 Perjantaina aamupelissä vastaan asettui Lippo sininen. Tässä pelissä sisäpeli aukesi kunnolla ja pallo päätyi useaan kertaan Kirkonkylän kentän aidan toiselle puolelle. Tuloksena 0-33 voitto. Toisessa pelissä IiU:a vastaan peli ei rullannut ihan samallalailla. Iiläiset pelasivat hyvää ulkopeliä, mutta onneksi meilläkin osui lopulta keskelle keppiä ja saatiin tärkeä 11-4 voitto. Illalla vastaan asettui lohkon toinen kärkijoukkue SoJy. Jo ennakkoon tiedettiin, että tämän pelin voittaminen helpottaisi huomattavasti mitalin tavoittelua. Jännitystä oli ilmassa ja pöytäkirjan odottelu viivytti pelin alkua hieman. Saatiin peliin kuitenkin hyvä aloitus, kun Sotkamo teki sisävuorollaan 2 juoksua ja me taas 3. Siitä eteenpäin ulkopeli olikin todella hyvää ja lukkarimme otti useita kärpäsiä. Tämä vapautti myös sisäpeliä, jolloin tuloksena 12-4 voitto.

 Lauantai aloitettiin viimeisellä alkulohkon pelillä Pattu06-joukkuetta vastaan. Pattijoki löi napakasti, mutta onneksi meidänkin sisäpeli toimi ja voitto irtosi lukemin 8-24. Päivän toinen peli oli ensimmäinen ylemmän loppusarjan peli, josta hyvällä ulkopelillä 3-18 voitto SiKi sinisestä. Illan odotetussa discossa tanssahdeltiinkin sitten aikalailla loppuun asti.

 Viimeisenä päivänä eli sunnuntaina pelit olivat klo 13 ja 16. Pienenä huolenaiheena se, olisiko joukkue hereillä tärkeissä peleissä kun aamulla olikin vapaa-aikaa eikä pelejä. Mutta hereillä oltiin. Timanttisella ulkopelillä ja hyvillä keskiosumilla ensin voitto TyTen joukkueesta 25-0. Seuraavana oli vuorossa siis epävirallinen finaali Pattu05 vastaan (Leirillä pelattiin alkusarja, jonka jälkeen loppusarjassa pelattiin vain toisen lohkon 3 parasta vastaan eli alkusarjan keskinäisten pelien pisteet jäi voimaan, ei siis pelattu välieriä tai finaalia). Tässäkin pelissä räpylä piti upeasti, ja voitto irtosi lukemin 1-11! Pelin jälkeen tytöt saivat kättelyt ja kuvat miesten superin pelaajien kanssa.

Pelaajat: Eerika Mansikka-aho, Pinja Karttunen, Emilia Lammela, Saana Ojantakanen, Inka Tammela, Venla Ronkainen, Silja Korpela, Essi Jyrkkä, Senja Koistinen, Noora Lampela, Venla Sunnari ja Sonja Ojakoski. Ki-Va joukkueessa leirillä pelanneet Whiten pelaajat olivat Emmi Nättinen, Annika Utriainen, Helmi Latvanlehto ja Minni Ilmola.