D1-tytöillä kultainen kausi!

Kekin D1-tyttöjen huikea kausi sai lauantaina 31.8.2019 arvoisensa päätöksen Haapajärvellä pidetyssä Aluemestaruussarjan lopputurnauksessa. Turnauksen ensimmäinen peli Sotkamoa vastaan voitettiin suoraan 2-0. Toinen peli Haapajärveä vastaan oli jo tiukempi ja se ratkesi lopulta kotiutuslyöntikisassa Kempeleen eduksi. Pohjoisen alueen aluemestaruus oli D1-tyttöjen viides mestaruus tälle kesälle. Joukkue on saavuttanut kaiken, mitä yhdellä kaudella voi saavuttaa: sekä D-tyttöjen että C-tyttöjen aluesarjan kultaa, alueleirin mestaruus, Pohjois-Suomen mestaruus sekä tällä kertaa myös se huikein voitto eli SM-kultaa Suurleiriltä!


Joukkueen menestys ei ole tullut helpolla, vaikka joukkue onkin täynnä todellisia lahjakkuuksia. Tämä on vaatinut tytöiltä ja valmennukselta määrätietoista ja kovaa työtä jo usean vuoden ajan. Harjoitustunteja on takana paljon ja tytöt ovat olleet erittäin motivoituneita treenaajia. Alueellaan tytöt ovat jo useamman vuoden pärjänneet hyvin, aluemestaruuksia ja sarjavoittoja on takana useita. Vuonna 2017 tenavaleirin neljäs sija osoitti, että potentiaalia on myös pärjätä valtakunnallisesti. Palkinto kovasta työstä olikin viisinkertainen tänä kesänä. Joukkueen menestymisen takana on ammattitaitoinen, tavoitteellinen, pitkäjänteinen valmennustyö, josta ovat pääsääntöisesti vastanneet Marko Mansikka-aho ja Katri Säily apunaan Pekka Ojantakanen, Jusa Heikkinen, Leevi Hantula ja Emilia Mansikka-aho. Lisäksi juoksuvalmennuksesta on vastannut Paulo Lopes (Juoksutek). Joukkueen taustajoukkoja ei myöskään sovi unohtaa, vanhemmat mahdollistavat harrastamisen ja tässä joukkueessa taustajoukot ovat olleet erittäin sitoutuneita tyttöjen harrastustoimintaan. 

 

D1-joukkueen pelaajat kaudella 2019 olivat: Essi Jyrkkä, Eerika Mansikka-aho, Annika Utriainen, Venla Ronkainen, Pinja Karttunen, Saana Ojantakanen, Venla Sunnari, Emilia Lammela, Neea Möttönen, Noora Lampela, Malviina Mäklin ja Vilma Lappalainen.