Skip to main content

B-tytöillä vahva esiintyminen Lapualla

B-tytöt viettivät viikonloppunsa Lapualla Halli SM-lopputurnauksessa ja sijoittuivat lopulta neljänneksi. Paikalle oli matkustanut kahdeksan alkuturnauksista jatkoon selvinnyttä B-tyttöjoukkuetta ympäri Suomea. Tiukkoja pelejä on siis takana maan kärkijoukkueiden kesken. Tässä pientä selostusta viikonloppuna pelatuista peleistä:

 

Nurmo - Kempele 1-2 (5-5, 2-2, 1-2k)

Kuten luvuista näkee, lauantain ja tytöille turnauksen ensimmäinen peli oli tiukkaakin tiukempi. Peli oli Kempeleen hallinnassa koko ajan, mutta pieni alkujännitys ilmeisesti vei suorituksista terää ja viimeistely jäi puuttumaan. Nurmolaisten lyönnit tippuivat väliin ja Kempele antoi myös itse tilanteita pomputtelemalla palloa. Sisäpeli oli vielä hieman tukkoista. Onneksi kotiutuslyöntikilpailussa aloitettiin rautaisella ulkovuorolla päästäen vain yhden juoksun viimeisessä parissa. Omalla vuorolla sitten tehtiin kaksi juoksua, joiden ansiosta ensimmäinen voitto oli napattu.

Kempele - Oulu 1-2 (10-3, 1-4, 1-2k)

Seuraavaan peliin lähtöasetelmat olivat hyvin erilaiset. Vastustajana oli erittäin tuttu Oulun Lipottaret. Tiedettiin, että tähän peliin täytyy parantaa edellisestä, jotta pystytään haastamaan vastustajaa ja vaikeuttamaan heidän peliään. Ensimmäisellä jaksolla Kempeleen tytöt pääsivät sisäpelissä hurmokseen ja kaikki onnistui. Ulkonakaan ei enää tehty virheitä samalla lailla kuin ensimmäisessä pelissä. Tähän Oulun oli vaikea vastata, joten jaksovoitto Kempeleelle. Toisella jaksolla Oulu sai pelinsä kulkemaan, eikä Kempeleen sisäpeli enää rullannut samalla lailla kuin ensimmäisellä jaksolla. Kempeleen kopparikin jouduttiin vaihtamaan pois pelistä toisen jakson lopussa, kun jalkakrampeille ei näkynyt loppua. Päädyttiin siis taas kotareihin. Sisällä kotiuttaminen oli nihkeää, ja ainoa juoksu syntyi neljännessä parissa. Oulu taas sai juoksunsa heti kahdesta ensimmäisestä parista eli voitto lipesi siinä vaiheessa käsistä. 

Kempele - Susiraja 2-0 (3-2, 7-6)

Sunnuntaiaamuna herätyskello soi jo aikaisin ja matka kävi taas hallille. Tiedossa oli, että voittaja etenee mitalipeleihin ja häviäjän pelit päättyvät siihen. Alussa Kempeleen sisäpeli oli vaikeaa ja vastustajan lukkari osoittautui hyväksi. Ensimmäisellä jaksolla takaa läpi livahtanut lyönti vei Kempeleen kuitenkin johtoon ja johtoasema onnistuttiin säilyttämään jakson loppuun asti. Toisella jaksolla oli vaikeaa, kun Susirajan lyönnit onnistuivat ja he takoivat taululle kuusi juoksua. Viimeiseen sisävuoroon lähdettiin 1-6 tilanteesta, mutta Kempeleen tytöt päättivät yrittää loppuun asti. Pari läpilyöntiä ja peli kaventui jo 3-6:een, jolla saatiin lisää lyöjiä. Alla oli kuitenkin kaksi paloa, eli tilanne ei ollut helppo. Lopulta läpilyönti pelasti tytöt kotareilta, ja noustiin tasoihin. Tästähän vasta riemu repesi ja tytöt olivat jo lopettamassa pelaamisen, kunnes kuuluttaja muistutti, että jaossa olisi vielä yksi piste ja 2-0 voitto. Palattiin siis lyöntipaikalle ja lyötiin pallo väliin, jolloin voitto ja samalla paikka mitalipeleissä varmistettiin.

Rauma - Kempele 2-1 (6-2, 1-3, 2-1k)

Pronssipeliin siis päädyttiin viime vuotiseen tapaan, edessä oli Rauman nuori ja kova joukkue. Peli alkoi hermostuneesti ja raumalaisilla onnistui kaikki. Kempele ei saanut sisäpeliään auki Rauman kovaa ulkokenttää vastaan. Ensimmäinen jakso siis reilusti Raumalle. Toisella jaksolla herättiin peliin mukaan ja peli etenikin tasaisissa tunnelmissa viimeiselle vuorolle saakka. Kempele sai kuin saikin kaksi juoksua lyömällä pallon väliin, jolloin se pomppasi kopparin yli aina takaverkkoon asti. Ulkopeli piti ja kotareihin edettiin taas. Lähdettiin sisältä, mutta kotiutukset eivät ottaneet onnistuakseen ja yksi tehty juoksu on vaikea lähtökohta lähteä ulkopeliin puolustamaan. Ensimmäinen pari torjuttiin, mutta seuraava sai juoksun ja niin teki myös kolmas pari hieman epäonnistuneella etukentälle jääneellä lyönnillä. Silloin oli jo liian myöhäistä ja Rauman juhlat alkoivat.

Onnittelut Raumalle pronssimitalista ja kiitokset hienosta ja jännittävästä pelistä. Onnittelut myös kultaa voittaneelle paikallisvastustajalle Oulun Lipottarille sekä hopeaa saaneelle Hyvinkään Tahkolle. Kesään on vielä jonkin aikaa ja nyt pitää vain treenata kovaa, jotta kesällä ollaan taas valmiita pelaamaan kovia pelejä. Viikonloppu kuitenkin osoitti, että potentiaalia on pärjätä kenelle vain! Mainittakoon vielä, että Emmi Särkioja sijoittui niukasti lyöjätilaston toiseksi 21:llä lyödyllä juoksullaan. Myös Roosa Hussa sijoittui toiseksi etenijätilastossa 15:llä tuodullaan. Tilastoja voi tarkastella osoitteessa www.pesistulokset.fi

  • Luotu .